23948sdkhjf

Rambøll Prisen 2009 går til fire studerende fra Aalborg

Rambøll har uddelt priser til studerende, der med fagligheden i orden har givet deres bud på løsninger på klimaudfordringen. Der er priser til studerende fra Aalborg Universitet, der har tænkt nyt inden for solcelleteknologi, klimavenlig kantinedrift og lagring af overskudsstrøm.
Rambøll Prisen 2009 uddeltes tirsdag i forbindelse med dimissionsarrangementet for civilingeniører på Aalborg Universitet, hvor vinderne fik overrakt deres priser af Rambølls direktør Robert Arpe. Priserne består af ophold på Rambølls kontorer i henholdsvis Indien, Qatar og Grønland. Her vil de studerende prøve kræfter med livet som rådgiver og opleve den verden af opgaver, de møder som ingeniører i Rambøll.

- De studerende har med deres forslag vist talent, faglig indsigt og stor kreativitet. Vi opsatte hårde kriterier, som krævede ambitiøse forslag, og vores eksperter har vurderet indholdet, perspektivet og realiserbarheden. Vinderne kommer til at opleve et internationalt miljø og klimaudfordringer set fra forskellige steder i verden. De får en fornemmelse af, at når man arbejder som rådgiver i Rambøll, så er spillebanen global, og at også lokale løsninger kræver et globalt mindset, siger Robert Arpe (billedet), adm. direktør i Rambøll Danmark.

Ifølge dekan Frede Blaabjerg fra Aalborg Universitet er det vigtigt, at studerende aktivt går efter at vinde priser.
- Blandt de studerende på Aalborg Universitet er der en god og lang tradition både for at stræbe mod nytænkende løsninger og for at agere i samspil med omverdenen. Når de fire vindere af Rambøll Prisen bliver belønnet for deres forslag, så er de glimrende eksempler på, at man skal bringe sine idéer i spil, og ikke bare gemme dem væk. Og når man ser på den klimavenlige idérigdom, som vinderprojekterne repræsenterer, så kan jeg ikke undgå at være stolt på universitetets vegne, siger Frede Blaabjerg.

Rambøll Prisen 2009 tildeles studerende, der har indsendt et projektforslag inden for kategorierne klimatilpasning og reduktion af udledning af klimagasser. Vinderprojekterne er:

1. vinderprojekt: Climate Catering
En ny tilgang til virksomhedens udledninger kan ske gennem CO2-reduktion i kantinedriften. Der er et reduktionspotentiale i at ændre danskeres madvaner ved at anvende mindre CO2-belastende fødevarer. Vinderne foreslår kampagner og information, der kan hjælpe til at øge opmærksomheden hos brugerne privat og derved øge reduktionen. Vinderne er Lene Straarup Skygebjerg og Rikke Rasmussen, der begge læser Environmental Management på 9. semester på AAU. De to vindere skal til Nuuk i Grønland.

2. vinderprojekt: Green Parking
Parkeringsarealer med solceller, der producerer energi og samtidig giver skygge og læ. Selvom solcelleteknologien er kendt teknologi, beskriver forslaget grundigt, hvordan solceller kan integreres i byrummet og på kommunale anlæg som parkeringshuse. Vinderen, Niels Thuesen fra 9.semester på AAU’s Arkitektur og Design, var ikke selv til stede ved prisoverrækkelsen. Niels skal til Doha i Qatar.

3. vinderprojekt: Lagring af overskydende el
Overskudsstrøm fra vindmøller skal lagres for at undgå, at strømmen sælges til underpris. Indtil der findes en metode til at lagre strømmen, er der mulighed for at lagre den overskydende el hos energitunge virksomheder ved at opbygge eksempelvis kuldereservoir i virksomheder med kølebehov. Vinderen er Mads Boel, der er studerende på 6. semester på FACE, fluid og forbrændingsteknik, på AAU. Mads Boel skal til Mumbai i Indien.

Kilde: Aalborg Universitet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.086