23948sdkhjf

Politikere kører på bioethanol af halm ved klimakonferencen

Når politikerne bevæger sig rundt i København til FN´s klimakonference i december 2009, bliver det også på miljøvenligt brændstof.
Et samarbejde mellem Daniscos biotech-division Genencor, Inbicon, Novozymes og Statoil skal – assisteret af Partnerskabet for biobrændstoffer – levere 2. generations bioethanol til en stor del af de biler, Udenrigsministeriet benytter under konferencen. Biler, der kører på 2. generations bioethanol, stilles til rådighed af Volvo.

- Danmark gør sig som værtsnation umage for at sikre en grøn og klimavenlig afvikling af FNs klimakonference i december – og helst på en måde, som også peger på nogle af de nye teknologier, der måske vil kunne bidrage til at løse klimaudfordringen. 2. generations bioethanol – altså ethanol udvundet af affald og restprodukter – er ét eksempel på sådan en ny teknologi. Udenrigsministeriet er derfor glad for, at det i samarbejde med det danske Partnerskab for biobrændstoffer er lykkedes at reservere nogle af de første liter 2. generations bioethanol produceret i Danmark til at transportere vigtige gæster rundt i København under klimakonferencen, siger Svend Olling, kontorchef i Udenrigsministeriet.

Inbicon – et teknologiselskab i DONG Energy, der udvikler teknologi til at lave bioethanol fra halm – skal producere bioethanolen. Med Inbicons teknologi reduceres udledningen af CO2 med 85 % sammenlignet med udledningen ved brug af traditionel benzin. Bioethanolen, der skal bruges til klimatopmødet, er E85, der består af 85 % bioethanol og 15 % benzin.

Partnerskabets kompetencer til at producere 2. generations bioethanol rummer et betydeligt klimamæssigt potentiale, da traditionelt brændstof som benzin kan erstattes. 2. generations bioethanol kan produceres på basis af restprodukter fra blandt andet skov- og landbruget.

Novozymes og Danisco leverer enzymerne til ethanol-produktionen, og Statoil bidrager med distributionsfaciliteterne.

Udviklingen af 2. generations bioethanol-teknologien rummer et stort erhvervsmæssigt potentiale gennem eksport af teknologiske løsninger og af viden inden for udvikling og anvendelse af enzymer.

Kilde: Dong Energy

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188