23948sdkhjf

Dansk eksportfremstød for fjernvarme i USA

En dansk delegation med otte topvirksomheder indtager i de kommende dage USA’s hovedstad, Washington, for at gøre amerikanerne opmærksomme på en af Danmarks største energiteknologiske succeser, nemlig fjernvarmen.
- Vi forventer os meget af USA som marked for dansk fjernvarmeteknologi i fremtiden. Amerikanerne har for alvor fået øje på behovet for at vælge energieffektive løsninger og derfor er potentialet for fjernvarmeløsninger enormt, vurderer Jes Christensen, direktør for eksportorganisationen Danish Board of District Heating (DBDH), der står bag eksportfremstødet.

Danmark er verdens førende fjernvarmenation, og herhjemme har over 60 procent af befolkningen fjernvarme. Teknologien er en af hovedårsagerne til, at Danmark er verdens mest energieffektive land, og at vi har formået at holde vores energiforbrug konstant gennem en lang årrække, trods markant økonomisk vækst i samme periode. Disse fordele kan resten af verden også opnå og dansk fjernvarmeteknologi kan hjælpe dem til at skabe resultaterne. Det kan både styrke dansk eksport og skabe arbejdspladser herhjemme.

Under overskriften ”Danish Days on Climate Issues” skal den danske delegation blandt andet mødes med repræsentanter fra det amerikanske energiministerium og flere amerikanske energiorganisationer, herunder The American Council on Renewable Energy. Delegationen deltager desuden på en stor 100-års jubilæumskonference, arrangeret af den amerikanske forening International District Energi Association (IDEA).

På turen deltager i alt otte danske virksomheder, der har spidskompetencer inden for fjernvarme. Virksomhederne er COWI, Dall Energy, Danfoss, Grundfos, Kamstrup, Logstor, Rambøll og 7 Technologies. Delegationen er i Washington fra søndag den 28. juni til fredag den 3. juli.

Eksporten af dansk energiteknologi, herunder fjernvarmeteknologi, har været i kraftig vækst i en årrække og er i stigende grad et afgørende felt for dansk eksport. Dansk Industri har vurderet, at eksporten potentielt kan firedobles og dermed runde 200 milliarder kroner årligt. Heraf kan fjernvarme spille en betydelig rolle, ikke mindst fordi Kina, Rusland og en række øvrige lande også har fået øjnene op for de muligheder, der ligger i kraftvarme (samproduktion af el og varme) og fjernvarme.

Kilde: DBDH

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143