23948sdkhjf

DI: Længere tid inden krisen vender i energibranchen

En dugfrisk undersøgelse blandt DI's medlemmer viser, at energibranchen spejder endnu længere efter bedre vækstmuligheder end andre brancher.
En dugfrisk undersøgelse blandt DI's medlemmer viser, at energibranchen nu skal spejde endnu længere efter bedre vækstmuligheder. For bare tre måneder siden troede de fleste i energibranchen ellers, at første halvdel af 2010 ville være vendepunktet. Nu tror de fleste, at de skal vente til anden halvdel af 2010. Det er senere end for det øvrige erhvervsliv, hvor de fleste forventer bedre vækstmuligheder allerede i første del af 2010.

Konjunktursituationen lige nu
Det samme billede finder vi i virksomhedernes vurdering af konjunktursituationen lige nu. Undersøgelsen viser nemlig også, at for alle de adspurgte DI-medlemmer er forventningerne til udviklingen i 3. kvartal i år fortsat negative i forhold til samme kvartal året før. Men de er knap så negative som virksomhedernes forventninger var til 2. kvartal 2009 for blot 3 måneder siden.

Samme svage tegn på forbedring kan ikke spores i Energibranchen. Her har de negative forventninger fra 2. kvartal til 3. kvartal i år ikke vist nogen tegn på forbedringer.

Ifølge Kasper Lindgaard, chefkonsulent i DI Energibranchen, er tallene ikke overraskende.
- Det er ikke mange dage siden, at vi måtte læse om et meget markant fald i de globale investeringer i energiteknologier i 2009 på helt op til 40 pct.. Det skyldes faldende energipriser, faldende CO2-kvotepriser og den globale økonomiske krise. Det kan vi nu se sætter sine tydelige spor i vores virksomheders forventninger til den nærmeste fremtid. Det gør det endnu vigtigere for politikerne nu at levere en ambitiøs erhvervsklimastrategi, siger han på DIs hjemmeside.

Kilde: Dansk Industri - Energibranchen

Læs mere om: DI
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11