23948sdkhjf

DI: Vindenergi udbygges igen

Der er atter fremgang i den samlede produktionskapacitet fra vindmøller. I 2008 voksede den med 39 megawatt efter at være faldet med 12 megawatt i 2007.
Ifølge energi- og klimaminister, Connie Hedegaard, (C) vil vindmøllekapaciteten stige yderligere i 2009. Opstilling og tilslutning af mere end 200 MW havvindmøller ved Horns Rev II er i gang. Samtidig bliver der i år etableret nye havvindmøller både ved Sprogø og Avedøre Holme.

Det er godt, at der igen er gang i udbygningen af vindeenergien herhjemme, mener konsulent Camilla Damsø Pedersen, DI.

- Det er positivt, at der igen er kommet gang i udbygningen af vindmølleenergien herhjemme. Også set i lyset af Danmarks forpligtigelse til EU om at 20 pct. af vores energiproduktion skal komme fra vedvarende energi inden 2020, siger hun.

Årsagen til at den samlede produktion af vindenergi faldt i 2007 var, at vindmølleindustrien ventede på et tilskud til vindenergi, der først blev introduceret i februar, 2008.

Ved afsættelse af elektriciteten til el-nettet vil vindmølle ejeren ud over den aktuelle markedspris modtage et såkaldt pristillæg på 25 øre. Før den nye energiaftale var tilskuddet på 10 øre.

Kilde: Di Opinion

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094