23948sdkhjf

Widex-domicil bliver miljøvenligt

Høreapparatproducentens nye hovedkvarter, der skal huse mere end 600 medarbejdere, er opført med tanke for miljøet.
Domicilet, der opføres i Værløse, kombinerer brugen af vedvarende energi med en maksimal genindvinding af energien - blandt andet takket være et særligt grundvandskøle- og varmeanlæg, der er et af de første og det største af sin art i Danmark.

Ved hjælp af anlægget samles den overskydende varme fra bygningen og ledes ned i jorden, hvor den lagres i et grundvandsmagasin. Om vinteren ”trækkes” varmen ud af systemet igen og bruges til at opvarme bygningen – alt sammen under fuld hensyntagen til grundvandet. Systemet, der er langt mere effektivt end traditionelle varme- og nedkølingssystemer, sparer miljøet for 70 % af CO2-udledningen fra et traditionelt anlæg. Besparelsen på ca. 700 tons CO2 om året svarer til udledningen fra naturgasfyret i 250 almindelige parcelhuse.

Et endnu større grønt bidrag vil dog kunne komme fra den vindmølle, som Widex har ansøgt om tilladelse til at opføre ved hovedsædet. Den vil på årsbasis levere mere strøm, end Widex totalt bruger. Det betyder, at den vil kunne levere strøm til nettet og give et CO2-frit energitilskud til lokalsamfundet. Vindmøllen vil kunne fortrænge udledningen af 1.900 tons CO2 om året, svarende til elforbruget fra 650 almindelige parcelhuse uden elvarme.

Også andre dele af byggeriet understreger dets grønne karakter. For eksempel er bygningerne udstyret med i alt 20.000 solceller fordelt på 600 kvadratmeter, ligesom regnvand fra taget opsamles og anvendes til toiletskyl. Dette er blot et par af de mange tiltag ved byggeriet, som er med til at skåne miljøet.

Byggeriet er tegnet af Lars Rath fra White arkitekter A/S. Det var behovet for mere plads, der fik Widex til at tage beslutningen om at bygge nyt hovedsæde. Med sine 36.600 kvadratmeter giver det nye byggeri mere end dobbelt så meget plads som Widex’ nuværende hovedsæde i Værløse og har kapacitet til over 900 ansatte. Den færdige bygning forventes at stå indflytningsklar i februar 2010.

Kilde: Widex - http://www.widex.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093