23948sdkhjf

Domicil-mølle vækker undren i det vindstille Allerød

Borgerne i Allerød undrer sig. Årsagen til dette er, at virksomheden Widex planlægger opstillingen af en 100 meter høj vindmølle i et meget vindstille område. Konsulent fra Danmarks Vindmølleforening bekræfter, at møllen ikke vil leve op til sit potentiale.
Allerød er et af de steder i Danmark, hvor det blæser mindst. Alligevel har høreapparatsproducenten Widex besluttet at opstille en 100 meter høj kæmpe mølle ved siden af sit nye domicil.

Det både ærgrer og undrer borgerne i Allerød. Det ærgrer dem, fordi de ikke er glade for udsigten til den høje nabo og undrer dem, fordi man vælger at sætte en mølle op et sted, hvor den vil producere meget mindre, end den har kapacitet til.

Konsulent Tue Nielsen fra Danmarks Vindmølleforening bekræfter, at placeringen i det vindstille Allerød vil få betydning for møllens produktionskapacitet, der ikke vil blive udnyttet fuldt ud. Møllen vil ifølge ham producere under halvdelen af, hvad den kunne, hvis den stod et mere stormomsust sted, som f.eks. på havet.

Kilde: P4 København

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08