23948sdkhjf

Naturgas Midt-Nord med kritik af ny affaldsforbrænding

Viborg Kommune er inhabil i forhold til at planlægge en ny affaldsforbænding. Det mener Naturgas Midt-Nord.
Viborg og Silkeborg kommuner er uden berettigelse gået i gang med at planlægge en kommende affaldsforbrænding ved Kjellerup. Det mener Naturgas Midt-Nord, hvis direktør Peter Vadstrup Jensen stiller spørgsmålstegn ved den samfundsmæssige og økonomiske fordel ved forbrændingsanlægget.

Han har netop taget kontakt til Energistyrelsen og foreslået dem at overtage planlægningen.

Peter Vadstrup Jensen mener, at de to kommuner er inhabile i forbindelse med planlægningen, dels som miljø- og planmyndighed og dels som ejere af kraftvarmeværker. Med affaldsforbrændingen i Kjellerup vil kommunerne kunne tilbyde deres kunder billigere varme end i dag, hvor brændstoffet er naturgas.

Kritikken fra Naturgas Nord-Midt går på, at de to kommuner bevidst har tilsidesat de overordnede og samfundsmæssige interesser.

- For mig er det vigtigt at skaffe borgerne i Viborg en så billig varme som muligt, og som det foreligger, vil affaldsforbrændingen kunne sikre dette, siger Bent Kornbek til Viborg Folkeblad. Bent Kornbek er byrådsmedlem i Viborg Kommune, formand for Energi Viborg og varmeværket her. Samtidig er han næstformand for Naturgas Midt-Nord. I denne sag erklærer han sig midlertid inhabil som Naturgas-formand.

Kilde: Viborg Folkeblad

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094