23948sdkhjf

Hele verden vil lære om dansk el på Sommerskole Power

Ingeniørhøjskolen i Århus har i den seneste tid modtaget ansøgninger fra mere end 26 lande. De er skrevet af ingeniørstuderende som ønsker at deltage i den allerførste sommerskole med fokus på elnettet og brugen af alternativ energi.
- Vi er meget glade for den overvældende interesse, som udlandet viser os, men det danske elnet er jo også front-teknologi. Danmark baner med sine stærkstrømsingeniører vejen for mere alternativ el-produktion, især ved hjælp af vindmølleparker. Og da arbejdet med elnettet sker i et internationalt perspektiv, så glæder vi os til at modtage ingeniørstuderende fra så fjerne lande som Kina, Etiopien, Rusland, Indien og Australien, siger ingeniørdocent Martin Heide Jørgensen, fra Ingeniørhøjskolen i Århus.

Sommerskole Power arrangeres af fem danske uddannelsesinstitutioner, der uddanner stærkstrømsingeniører. Udover Ingeniørhøjskolen i Århus deltager Danmarks Tekniske Universitet, Ingeniørhøjskolen i København, samt Syddansk Universitet og Aalborg Universitet.

Stærkstrømsingeniører gavner klimaet
Sommerskolen foregår i august og udover virksomhedsbesøg hos el-producenten Vattenfall i Fredericia og vindmølleteststationen Høvsøre ved Nissum Fjord vil deltagerne få indsigt i behovet for et fleksibelt elnet, ligesom de vil blive undervist i det teoretiske grundlag for teknologierne bag det danske elnet.

- Stærkstrømsingeniøren er uhyre populær især nu, hvor Danmark er frontløber og lader vindmøller stå for en større del af el-produktionen end kraftværkerne, der udleder CO2. Vi har en jord, vi skal passe på - en klimaudfordring vi skal have løst, og samtidig vil vi have forsyningssikkerhed, så der altid kommer strøm ud af stikkontakten, og det er nogle af de emner vi tager op på den allerførste Sommerskole Power, siger Martin Heide Jørgensen.

I alt 28 studerende kan se frem til den tre uger lang sommerskole med base på Fuglsø-centret på Mols.

Kilde: Ingeniørhøjskolen i Århus - http://www.iha.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14