23948sdkhjf

Ren energi til Roskilde Festival

Du kan ikke høre det på musikken eller se det på de spots, som får aftenhimlen til at pulsere over Roskilde Festival, men når kunstnerne fyrer den af på scenen, kan de gøre det vel vidende, at al den strøm, festivalen bruger, er CO2-neutral og baseret på dansk vindkraft.
Roskilde Festival og energiselskabet Vattenfall har nemlig indgået en aftale, som gør Vattenfall til ”Samarbejdspartner for vedvarende energi” og gør festivalen så klimavenlig som muligt. Udgangspunktet for en klimarigtig festival er naturligvis Roskilde Festivals store arbejde for at begrænse forbruget af el til lyd og lys. Men helt uden strøm går det ikke, og det er så her, samarbejdet kan gøre en forskel. Vattenfall har nemlig købt vindkraftcertifikater og CO2-kvoter, der mere end svarer til Roskilde Festivals forbrug af el.

Kommunikationschef hos Vattenfall, Marianne Reedtz Sparrevohn har følgende kommentar til aftalen:

- Det er vigtigt, at vi alle gør, hvad vi kan for at beskytte klimaet, og at vi forstår vigtigheden af vores egen indsats. Her har Roskilde Festival påtaget sig en aktiv rolle i at få den unge generation til at handle gennem en række initiativer, og festivalen er selv gået forrest med at kortlægge sit CO2-forbrug og arbejde med at reducere forbruget af energi til afviklingen af festivalen.
Det er alt sammen initiativer helt i Vattenfalls ånd, som vi gerne vil bakke op om ved at bringe Roskilde Festival det sidste stykke over stregen til CO2-neutralitet og dansk vindkraftafdækning af deres elforbrug. Vattenfall er selv meget aktiv i arbejdet for at beskytte klimaet, bl.a. med en konkret plan for at gøre vores el- og varmeproduktion i Norden CO2-neutral i 2030. På Nordisk plan drejer det sig om investeringer på mere end 40 mia. kroner frem til 2016.

Roskilde Festival er meget begejstrede for samarbejdet med Vattenfall.
- Dette samarbejde gør, at vi kan komme det sidste stykke og sikre en 100 % levering af vedvarende energi til Roskilde Festival. Vi bliver simpelthen CO2-neutrale på hele vores elforbrug, tilføjer talsmand for Roskilde Festival Esben Danielsen.

Kilde: Vattenfall

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156