23948sdkhjf

Ny lov får prisen på fjernvarme i Nyborg til at stige

Kommunekemi står til at miste millioner, mens borgerne i Nyborg kan se frem til en klækkelig forhøjelse af deres fjernvarmeregning. Det skyldes en ny lov om afgift på miljøfarligt affald.
Et folketingsflertal vedtog for nylig et nyt lovforslag om afgift på miljøfarligt affald. Det får nu konsekvenser for Kommunekemi og borgerne i Nyborg.

Hvis loven ikke laves om inden for et par år står Kommunekemi til at mangle 60 millioner kr. i 2015, mens man hos Nyborgs fjernvarmeforbrugere skal deles om en prisstigning på varmen på 30 mio. kr.

Det er dog lykkedes for fynske folketingsmedlemmer at få afgiften på miljøfarligt affald udskudt til 2012 for genvindingsindustriens vedkommende.

Kommunekemi vil dog allerede fra 2010 blive ramt af en del af afgiften - en affaldsvarmeafgift - der koster virksomheden 12-13 millioner både i 2010 og 2011. Afgiftsniveauet stiger herefter til 20 millioner i 2012 for at ende på cirka 60 millioner i 2015.

Kommunekemis administrerende direktør Carsten Fich siger til Fyens Stiftstidende, at virksomheden kun kan kompensere for udgiften ved at dele den mellem Nyborgs fjernvarmebrugere og de kunder, der afleverer affald til Kommunekemi.

Nyborg Forsyning og Service er allerede gået i gang med at kikke på, hvordan man kan skaffe sig alternativer til Kommunekemis varmeforsyning.

Man har blandt andet kik på termisk varme.

Kilde: Fyens Stiftstidende

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142