23948sdkhjf

Justsen Energiteknik leverer biobrændselsanlæg til Mellemamerika

Ved hjælp af spansk agentfirma med forbindelser til Mellemamerika spreder Justsen Energiteknik A/S sin ekspertise i at opføre store biobrændselsanlæg med vanskelige brændselstyper til Mellemamerika. Justsen er for øjeblikket ved at afskibe anlæg, der henholdsvis skal til Den Dominikanske Republik og Honduras.
Justsen Energiteknik A/S har netop afskibet to biobrændselsanlæg til henholdsvis Den Dominikanske Republik og Honduras.

Hvert af de to anlæg består af 2 drifts-linier, der producerer mættet damp på 2 x 20 tons damp per time eller svarende til en ydelse på 2 x 13 MW. Anlæggene skal forsyne den energikrævende tekstilindustri og erstatte fyring med fuelolie, som hidtil er benyttet som energikilde.

Ved fuld kapacitet spares 2,9 tons fuelolie per time, og samtidig udgør anlæggene et stort miljømæssigt fremskridt på grund af anvendelse af et CO2-neutralt brændsel og væsentlig lavere svovldioxid emission.

Økonomisk er anlæggene en meget stor fordel for ejerne af tekstilfabrikkerne, da brændslet bliver stillet gratis til rådighed, og man kun skal betale for fragten. Brændslet vil være risskaller og lignende affalds-produkter, som tidligere gik til spilde.

Justsen Energiteknik A/S har allerede 5 biobrændsels-linier i drift i området, hvoraf det første med en kapacitet på 2 x 15 tons damp per time blev idriftsat i 2006 og bruger restaffald fra palmeolieindustrien. De resterende 3 anlæg er leveret i 2008 og er på henholdsvis 8,4 - 9 og 10 tons damp per time. Disse anlæg kører på forskellige restprodukter bl.a. iblandet rester fra foderproduktion til dyr sammen med træflis.

Potentialet i udviklingslandene for etablering af biomasse-fyrede energianlæg er enormt, og Justsen har med ovenstående eksempler været med helt fremme og produceret de store anlæg, der er stærkt efterspurgt i udviklingslandene, der gerne vil forbedre deres miljømæssige forhold.

Kilde: Justsen Energiteknik

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094