23948sdkhjf

Amplex bag intelligent elsystem i UAE

Den danske virksomhed Amplex med speciale i intelligente elsystemer og energibesparelser skal være med til at udvikle De Forenede Arabiske Emiraters (UAE) intelligente elsystem.
Myndighederne i De Forenede Arabiske Emirater (UAE) går en fremtid i møde uden olie, og hvor landet skal finde nye måder at tjene penge på. Derfor har man taget kontakt til det århusianske firma Amplex med speciale i intelligente elsystemer og energibesparelser.

Samarbejdet startede, da UAE skulle have intelligente gadelamper, der skulle være energibesparende. I forbindelse med det projekt har virksomheden fået nogle kontakter i UAE, som man nu nyder godt af.

- I begyndelsen kunne vi kun bidrage med intelligente gadelamper, som kunne spare strøm. Men vi blev bedt om at være med til at udvikle et egentligt intelligent elsystem i UAE, hvor også el, vand og varme var en del af systemet. Myndighederne ved godt, at det er kompliceret, tager tid, og at investeringen ikke betaler sig her og nu, men det er en investering i fremtiden, siger Morten Hald, forretningsudviklingschef i Amplex til Ingeniøren.

Ambitionen for Amplex og UAE er, at forsyningssystemerne for vand, el og varme skal kunne tale sammen. På den måde vil man kunne sænke det samlede forbrug og gøre det billigere for forbrugerne.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11