23948sdkhjf

Amplex bliver del af Smart Grid netværk

Nyt netværk etableret af Klima- og Energiministeriet skal hjælpe til at realisere intelligente elnet
Det nye Smart Grid-netværk har til opgave at udarbejde konkrete forslag til, hvordan Smart Grid-teknologi kan implementeres nu og i fremtiden. Ligeledes skal det afklares, hvilke handlinger der kræves fra politisk side, og hvad branchen selv kan levere for at vi i Danmark kan opnå et intelligent elnet.

- Jeg ser frem til at diskutere udsigten for Smart Grid med et bredt udvalg af fagpersoner. Det er afgørende for udbygningen af elnettet, at vi får vendt og drejet mulighederne allerede nu, udtalte Klima og Energiminister Lykke Friis ved netværkets første møde d. 13. december.

De deltagende virksomheder tæller ud over Smart Grid-virksomheder også interesseorganisationer som DI Energibranchen, Dansk Energi, Forbrugerrådet og IBM.

Erfarne virksomheder i spil
Netværket er inddelt i fire arbejdsgrupper som skal forholde sig til hver deres område indenfor elnettets udvikling og udbredelse.

Amplex deltager i gruppen, som skal diskutere det intelligente elnet og serviceydelser til forbrugerne.

- Netværket har virkelig sin berettigelse, og jeg finder det meget positivt, at ministeren fra starten inddrager en række erfarne spillere, som kantrække på konkret viden fra andre projekter. Det bliver en spændende proces, hvor vi som virksomhed kan byde ind med idéer og forslag til udviklingen og implementeringen af det intelligente elnet i Danmark, siger Jens Hørup Jensen, CEO i Amplex.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094