23948sdkhjf

Nordiske virksomheder klar til klimaudfordring

- Klimaudfordringen er ikke kun en politisk udfordring – den er også virksomhedernes. Virksomhederne er i fuld gang med at ændre deres måde at producere på. Men det er samtidig også dem, der kan frembringe de teknologier, der kan bidrage til, at vi som samfund kan løfte klimaopgaven, siger DI’s adm. direktør Hans Skov Christensen.
DI’s formand Jesper Møller, Toms Gruppen, og Hans Skov Christensen var søndag formiddag vært for et møde mellem FN’s generalsekretær Ban Ki-moon, udvik-lingsminister Ulla Tørnæs (V) og 19 topchefer for førende nordiske virksomheder. Blandt de 12 danske virksomheder deltog eksempelvis Brdr. Hartmann, Carlsberg, Coloplast, COWI, Danfoss, Danisco og Grundfos, A.P. Møller Mærsk og Scandinavian Airlines.

Fælles for alle de deltagende virksomheder er, at de udover FN’s Global Compact og herunder Nordic Network tillige har tilsluttet sig Global Compacts klimainitiativ, Caring for Climate.

- Det var et frugtbart møde, hvor de nordiske virksomheder blandt andet drøftede med FN’s generalsekretær, hvordan virksomhederne kan følge op på deres deltagelse i FN’s klimainitiativ med konkrete handlinger. Og hvordan disse handlinger kan bidrage til at imødegå den verdensomspændende klimaudfordring, siger Hans Skov Christensen.

- De nordiske virksomheder er frontløbere i klimaarbejdet, og har allerede gjort meget for at løse klimaproblemerne. Men de understregede over for FN’s generalsekretær, at en samlet løsning af klimaproblemerne forudsætter en international politisk aftale. Derfor har virksomhederne et fælles håb om, at det lykkes FN at nå frem til en sådan aftale i København til december. Og virksomhederne gav samtidig Ban Ki-moon opbakning til dette arbejde, siger Hans Skov Christensen.

Kilde: Dansk Industri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188