23948sdkhjf

Gaia Solar leverer usynligt solcelleanlæg til Dansk Blindesamfund

Dansk Blindesamfund ejer konferencecenteret Fuglsangscenteret i Fredericia. Det er specialindrettet til syns-hæmmede, hvor der blandt andet udbydes kurser i orientering og i at gå med førerhund.

I anledningen af Dansk Blindesamfunds 100 års jubilæum har man gennemført en grundig renovering af de indvendige rammer af centeret - og nu er turen kommet til taget.

Da Dansk Blindesamfund i forbindelse med renoveringen har haft stor fokus på energien og har en ambition om at få byggeriet DGNB-certificeret inden for kategorien "Bæredygtig renovering af hotel- og konferencecentre i Danmark" har man i forbindelse med tagentreprisen entreret med Gaia Solar og tag-og facadeproducenten Steni.

Usynligt solcelletag
Gaia Solar og Steni har nemlig udviklet en bygningsintegreret solcelleløsning, som i dette tilfælde på Fuglsangscenteret består af kvadratiske solcellepaneler, der er tilpasset Stenis Protego-tage. Panelerne lægges ned i taget, hvor de erstatter tagplader.

Det betyder, at panelerne ligger i niveau med det øvrige tag og derfor ikke kan skelnes fra de øvrige tagplader fra gadeplan. Man kunne kalde det usynlige solcellepaneler.

 - Potentialet ligger i ikke kun at tænke solceller, som et selvstændigt energiproducerende anlæg, der monteres oven på taget af en bygning, men i stedet at solcellepanelerne i sig selv udgør husets tag eller facade. Det er således et intelligent og energiproducerende byggemateriale. Fuglsangcentret bliver Danmarks største integrerede solcelletag og vi er meget glade for at have fået denne opgave i et så ambitiøst byggeri indenfor bæredygtighed, siger  Adm. Direktør hos Gaia Solar, Sigurd Leth.

18-20 procent af strømforbruget
Anlægget på Fuglssangscenteret består af 4.477 krystallinske solcellemoduler og de dækker ca. 1.379 kvadratmeter af den 5.800 kvadratmeter store tagflade.

Solcelleanlægget har en effekt på 152,21 kWp og en forventet årlig ydelse på 138.000 kWh.

Anlægget kan dermed dække cirka 15-20 procent af Fuglsangcenterets strømforbrug. 

Gaia Solar og Steni Danmark går sammen med hovedentreprenør på projektet R.A. Ussing & Søn i gang med arbejdet til april. Tag- og solcelleanlæg ventes at være færdigt til september. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.088