23948sdkhjf

Gør din indflydelse gældende!

Klumme: Elnetselskaber inviterer til dialog om tilslutning af vindmøller, solceller og andre tekniske anlæg til nettet.

EU-Kommissionen har udstedt nye forordninger om tilslutning af bl.a. vindmøller og solceller samt større forbrugsanlæg til elnettet. Om få måneder følger endnu en forordning om systemdrift. Konsekvensen er, at den danske lovgivning og vores tekniske krav/processer de næste tre år skal tilpasses bestemmelserne i forordningerne.

De nye EU-regler gør, at netselskaberne kommer til at spille en større rolle i forhold til fastsættelse af krav til anlæg, som tilsluttes distributionsnettet. Det er et ansvar, vi gerne tager på os ud fra en filosofi om, at det skal være enkelt og sikker at komme på nettet.

I stedet for at sætte os op i et elfenbenstårn og udstede anvisninger har vi tænkt os at indlede en proces i tæt dialog med virksomheder og andre aktører. Vi mener, at der vil være betydelig værdi at hente for os og aktørerne via samarbejde om at skabe de bedst mulige rammer. Derfor inviterer Dansk Energi på elnetselskabernes vegne alle interesserede til at deltage i en række arbejdsgrupper.

Formålet med de nye EU-regler er at understøtte et velfungerende indre marked med handel af elektricitet og samtidig opretholde en høj forsyningssikkerhed – også på den lange bane. EU-reglerne fastslår i den forbindelse, at netselskaberne skal fastsætte tekniske krav til produktions- og forbrugsanlæg.

Vi har nedsat en arbejdsgruppe for produktionsanlæg, og den skal fastsætte tekniske krav til solceller, vindmøller og andre anlæg, som ikke drives synkront med elnettet, samt synkrongeneratorer. En anden arbejdsgruppe skal udvikle tekniske regler for elinstallationer (lavspændingsinstallationer) og forbrugsanlæg (mellemspændingsanlæg og fleksibelt forbrug på lavspænding og mellemspænding). 

Lyder det interessant? Som deltager i en af disse arbejdsgrupper kan du få indflydelse på det endelige resultat. Derudover giver deltagelse i en arbejdsgruppe unik mulighed for at være på forkant med udviklingen, at styrke kompetencerne gennem undersøgelser og drøftelser, og at få opbygget et godt netværk, som man kan bruge i det daglige arbejde.

Vi regner med, at grupperne skal være i drift i 9-12 måneder. Vel mødt!

Artiklen er en del af temaet Klumme.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094