23948sdkhjf

OK vil udrulle 115 varmepumper om året

Energistyrelsens støtteordning til udbredelsen af varmepumper betyder varmepumper på abonnement.

I efteråret 2016 blev fem virksomheder udvalgt af Energistyrelsen til at få del i en støtteordning på 25 mio. kr.

Støtteordningen skal hjælpe virksomhederne til at udbrede varmepumpeteknologi til husstande i områder, hvor fjernvarme ikke er en mulighed.

Energiselskabet OK var en af de fem virksomheder, der fik del i støtten. 

- Vi er rigtig glade for at få del i puljen, da vi på den måde kan være med til at fremme den grønne omstilling. I og med at vi allerede er på varmepumpemarkedet, og har været det i en del år, er det helt naturligt for os at bruge den erfaring, vi har fra vores eksisterende koncepter. Den erfaring giver os rigtig god mulighed for at udvikle det nye koncept, siger Klaus Kjær, markedschef i OK.

Klar, parat, start
OK har derfor gennem de seneste par måneder gjort klar til at udrulle konceptet OK Nærvarme, og nu nærmer tiden sig, hvor man er klar til at tage i mod de første kunder, der allerede står klar i kulissen.

- Vi har ingen forhåndsaftaler, men vi har kunder på venteliste, der skal kontaktes nu, hvor konceptet er klar til at blive sat i søen, fortæller presseansvarlig Anne Dyrholm til Energy Supply.

Samlet set får hver virksomhed støtte til indkøb af 350 varmepumper over de tre år, støtteordningen løber.

-  Støtteordningen lægger op til 115 installationer pr år, hvilket vi håber og tror kan opnås, siger Anne Dyrholm. 

Kamstrup leverer målerne
OK er i forbindelse med sit nærvarme-koncept gået sammen med to andre aktører i den danske energisektor. 

- I vores setup kan vi trække på kompetencerne og produkterne fra to af vores datterselskaber, nemlig EnergiData og Kamstrup, fortæller Klaus Kjær og fortsætter: 

- EnergiData kan gennem deres viden om energistyring og deres energistyringssystem hjælpe os med at overvåge forbruget hos kunderne og se, om varmepumperne performer, som de skal. Kamstru leverer varmemålerne til anlægget.

 Varmepumper skal udbredes

Fra politisk side ser man frem til, at de fem virksomheder der fik støtten får udrullet deres varmepumpekoncepter.

- Jeg er meget glad for de fem frontløbervirksomheder, der har valgt at satse på varmepumper på abonnement. De skal være med til at sparke markedet i gang, så flere virksomheder melder sig på banen, og så vi inden for kort tid kan se løsningerne klare sig på markedsvilkår, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Ud over OK har virksomheden Best Green, Greentech Advisor A/S, Verdo Go Green og SustainSolutions fået støtte til udbredelsen af varmepumperne. Sidstnævnte har tidligere på året fortalt at man er klar med udrulning af sit koncept til påske. 

Faktaboks

  • Klima-, energi- og Forsyningsministeriet har indgået partnerskab med fem virksomheder, som frem til udgangen af 2019 skal løbe markedet for varmepumper på abonnement i gang.
  • Abonnementsordningen bliver udrullet i et samarbejde mellem Energistyrelsen og de fem virksomheder, herunder energiselskabet OK.
  • Abonnementet betyder, at virksomhederne indkøber, installerer og driver varmepumpen hos boligejere, som bliver afregnet for den leverede varme.
  • Typisk betaler man som kunde et engangsbeløb i form af et tilslutningsbidrag, et løbende abonnement samt for sit varmeforbrug.
  • Samlet set får hver virksomhed støtte til indkøb af 350 varmepumper.
  • Støtten er målrettet virksomhedernes indkøb af varmepumper og kan derfor ikke anvendes til privates indkøb af varmepumper.
  • Ca. 120.000 bygninger anvender i dag varmepumper som deres primære opvarmning mens ca. 113.000 anvender oliefyr som deres primære opvarmning. 
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158