23948sdkhjf

Eniig går offshore

Nu ansættes der forsyningsoperatører med mod på offshore-livet.

Få brancher ser ud til at vokse lige så meget som offshore-branchen i de næste mange år. Flere og flere nationer begynder at få øjnene op for det enorme potentiale, der findes i vind på havet – særligt lande som Tyskland, Storbritannien og Norge har store vindmølleprojekter i støbeskeen.

Og når det skønnes, at der frem mod 2020 skal opstilles i nærheden af 40.000 MW-vindenergi i EU, så er der ikke noget at sige til, at danske virksomheder i stigende omfang eksporterer deres ekspertise inden for offshore-vind.

Det gælder også Eniig Energiteknik.

- Med det globale behov for vindenergi, så vil offshore-branchen få brug for flere tusinde nye ansatte, og vi ser et stort potentiale i at få et godt fodfæste på offshore-markedet. Og med folk af sted på offshore-opgaver er vi allerede godt i gang. De sidste par år har vi arbejdet hårdt på at kunne løse højspændingsopgaver offshore, og vi har allerede uddannet de første folk og flere har meldt sig på banen. Vi ser med stor optimisme på de mange muligheder, der er ved at åbne sig for os på dette marked, siger Jan Hjermitslev, projektleder hos Eniig Energiteknik.

Ihærdig indsat bar frugt

Eniig Energiteknik har allerede et par offshore opgaver bag sig. Det krævede godt et par års ihærdig indsats at lande den første, hvorefter man sendte to mand af sted på en 14-dages offshore-opgave på en substation ud fra den tyske og hollandske nordvestkyst.

De to er Johnny Frank Poulsen og Nicolai Naundrup Støvring – i dag har de tre offshoreopgaver bag sig og forhåbentligt endnu flere foran sig.

Lige pt. befinder de sig på en substation i en havmøllepark under opførelse i Nordsøen og her er det Johnny og Nicolais opgave at montere og tilslutte array-kablerne fra havvindmølle til havvindmølle. En opgave de sagde ja til af en helt særlig årsag.

- Jamen det er jo en spændende opgave, og man siger da sjældent nej til en udfordring og til personlig og faglig udvikling. Og så sagde vi da ja til opgaven for at få sparket døren ind til et marked, som Eniig rigtigt gerne vil ind på. 

Søger flere forsyningsoperatører

Ligesom Johnny og Nicolai har Eniig Energiteknik rigtig meget mod på offshore og selvom dert er et forholdsvist nyt område for virksomheden, så mærker man omverdenens interesse.

- Efterspørgslen efter vores ekspertise er stigende, hvorfor vi også er i gang med at ansætte flere forsyningsoperatører til at arbejde på havvindmølleparkerne, siger Jan Hjermitslev og slutter:

Eniig Energiteknik vil ansætte folk løbende efter behov - her i første omgang er man på udkig efter fem til seks mand.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Eaton leverer 100 anlæg til Islands største forsyningselskab
Stiesdal får styr på gnistdetektering og brandslukning i Danmarks største pyrolyseanlæg
Green Power Denmark om lukning af åben dør-projekter: Kæmpe svigt af regeringen
Tre ud af 27 åben dør-projekter fortsætter - resten lukkes
Brintbranchen: Havplan skæmmes af lukning af åben dør
DI: Når døren lukkes, skal regeringen åbne for nye grønne løsninger
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109