23948sdkhjf

Også i Aarhus vinder varmekunderne over Skat

I Aalborg har varmekunderne fået 140 millioner at lune sig på - Nu er det aarhusianernes tur.

I går kunne Energy Supply berette at Aalborg Energikoncern havde vundet en 18 år gammel strid med Skat, der dermed skulle betale 140 millioner kroner tilbage til koncernen - penge der skal komme varmeforbrugerne til gode.

Det samme gør sig gældende i Aarhus.

Her har Aarhus Kommune også vundet en 18 år lang tvist med Skat. Det betyder at der i omegnen af 200 mio. kr. skal tilbage til kunderne. Det svarer ca. til, at varmeprisen sættes ned med ca. 560 kr. om året i tre år for en standard-kunde.

Det er en rigtig god nyhed. Det er da skønt, at vi har fået medhold i Landsskatteretten og jeg forventer, at SKAT betaler os pengene tilbage hurtigst muligt. Mange borgerne i Aarhus-området nu kan se frem til, at varmen bliver billigere, og det er vigtigt at understrege, at alle pengene skal føres tilbage til kunderne, ” siger fungerende rådmand i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Camilla Fabricius.

 Baggrunden for tvisten

Baggrunden går helt tilbage til 1999, hvor Aarhus Kommune gennem fjernvarmesamarbejdet i Varmeplan Aarhus indgik en ny aftale med det daværende Midtkraft om afregning af varme leveret fra Studstrupværket. Aftalen medførte en ændret opkrævning af kul-, olie- og CO2-afgifterne.

Told & Skat underkendte imidlertid aftalen og opkrævede afgifter på 97,3 mio. kr. Aarhus Kommune indbetalte løbende de opkrævede afgifter, men klagede samtidig over opkrævningerne til Landsskatteretten.

Sagen har så verseret lige siden, indtil Landsskatteretten nu har afgjort, at fjernvarmeværkerne i Aarhusområdet skal have betalt pengene tilbage. Beløbet er i mellemtiden med renters rente vokset til ca. 200 mio. kr.

Byrådet skal nu tage stilling til Teknik og Miljøs indstilling om, at kunderne skal have glæde af en nedsættelse af taksterne over en årrække. Metoden skal i sidste ende godkendes af Energitilsynet.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111