23948sdkhjf

Dong opjusterer med et par milliarder

Dong Energy har indgået en aftale om at sælge 50 procent af havvindmølleparken Race Bank, et britisk havmølleprojekt på 573 megawatt (MW), til Macquarie European Infrastructure Fund 5 og Macquarie Capital.

Som følge af frasalget på 50 procent af Race Bank – og kombineret med andre faktorer - har Dong Energy opjusteret sine forventninger til EBITDA for 2016.

Et par milliarder

Dong Energy opjusterer således sine forventninger til koncernens driftsindtjening til 24-25 mia. kr. fra et tidligere interval på 20-23 mia. kr. for 2016. Det sker, da Wind Powers driftsindtjening nu forventes at ligge i den høje ende af intervallet 10-12 mia. kr.

Den opjusterede forventning er udløst af frasalget af 50 % af havmølleparken Race Bank, men hertil kommer stærk operationel performance og omkostningsreduktioner i Oil & Gas kombineret med resultater, der er bedre end forventet fra både genforhandlinger af gaskontrakter samt fra driften i Distribution & Customer Solutions.

- Vi har haft et rigtigt godt år i Dong Energy og gjort store fremskridt både strategisk og operationelt inden for alle forretningsområder. Vi har fortsat den grønne omstilling og samtidig haft en betydelig vækst i driftsindtjeningen. Alle forretningsområder har leveret bedre end forventet eller i den høje ende af vores forventninger, og frasalget af 50% af havmølleparken Race Bank er udslagsgivende for, at vi nu opjusterer vores forventninger til driftsindtjeningen for 2016 til 24-25 mia. kr., siger Henrik Poulsen, CEO i Dong Energy.

Salg af Race Bank

Når Dong Energy sælger 50 procent af Race Bank til Macquarie European bliver det med et samlet provenu fra fra transaktionen, der kommer fra køb af en ejerandel på 50 % og tilsagn om at finansiere 50 % af projektets anlægsinvesteringer inklusiv transmissionsaktiverne, på ca. 14,2 mia. kr.

Provenuet fra transaktionen kommer til udbetaling fra 2016 og frem til projektets gennemførelse, som forventes i 2018 og finansieres med en kombination af projektfinansiering og egenkapital.

- Jeg byder Macquarie velkommen som partner i Race Bank. De har med succes investeret i infrastrukturprojekter over hele verden og har erfaring med havvind fra tidligere investeringer, siger Samuel Leupold, Executive Vice President og CEO for Wind Power i Dong Energy.

Dong Energy gennemfører anlægsfasen i henhold til en aftale om anlægshåndtering og har desuden indgået aftaler om at levere drifts- og vedligeholdelsesydelser fra sine faciliteter i Grimsby samt om at aftage elproduktionen og de grønne certifikater fra Macquaries 50 procents andel af Race Bank.

Race Bank er nået et godt stykke ind i anlægsfasen og forventes at være fuldt idriftsat i 2018

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128