23948sdkhjf

Ørsted indgår elkøbsaftale på 125 GWh grøn strøm

Det britiske datterselskab af føde- og drikkevarevirksomheden Nestlé har indgået en 15-årig indekseret fastprisaftale om at købe grøn strøm fra havvindmølleparken Race Bank med Ørsted.

Nestlé UK vil aftage produktionen fra 31 MW af havvindmølleparkens samlede kapacitet på 573 MW, hvilket gør det til Ørsteds største langsigtede elkøbsaftale til fast pris i Storbritannien.

Fra 1. maj 2020 vil Nestlé UK begynde at købe 125 GWh grøn strøm om året for at dække 50 procent af sit strømforbrug.

For Ørsted betyder det, at indtægterne for Ørsteds havvindmøllepark Race Bank stabiliseres, samt at den kommercielle eksponering over for elpriser på tværs af porteføljen reduceres.

- Vi er meget glade for at indgå denne langsigtede aftale med Nestlé og støtte dem i at indfri deres ambitioner inden for bæredygtighed. Dagens udmelding med Nestlé UK viser, at havvind er en attraktiv og pålidelig kilde til grøn strøm i stor skala, og den understreger samtidig Ørsteds ambition om fortsat at være førende på feltet for langsigtede elkøbsaftaler inden for havvind, siger Rasmus Errboe, Senior Vice President og ansvarlig for langsigtede elkøbsaftaler i Ørsted Offshore. 

Elkøbsaftalen med Nestlé UK er Ørsteds anden af slagsen i Storbritannien efter aftalen på 23 MW med Northumbrian Water, der blev indgået i februar 2019.

I december 2019 indgik Ørsted verdens største langsigtede elkøbsaftale for havvind på 100 MW med Covestro på Borkum Riffgrund 3-projektet i Tyskland.  

Havvindmølleparken Race Bank blev idriftsat i 2018 som en af de senest tilkomne i Storbritannien. Parkens 91 Siemens Gamesa-vindmøller på hver 6 MW kan producere op til 573 MW grøn strøm. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25