23948sdkhjf

Flyvestation Karup fordobler solcellekapaciteten

Det lille tomandsfirma Solarpark DK fra Løgumkloster er i øjeblikket ved at opstille Flyvestation Karups nye solcelleanlæg – eller nærmere udvidelsen af det allerede eksisterende anlæg.

- De har allerede et anlæg i samme størrelse, så vi fordobler bare kapaciteten, fortæller Helge Andersen, den ene af de to ansatte, der udgør Solarpark DK.

Anlægget på flyvestationen består af 4.640 solcellepaneler på hver 275 Wp. Anlægget vil årligt producere godt 1.200 MWh. Den producerede strøm skal være med til at dække en del af Flyvestation Karups eget strømforbrug.

Ikke alene

Det er ikke mere end fjorten dage siden, man tog første spadestik til anlægget, og Helge Andersen forventer, at det står færdigt og nettilsluttet i løbet af januar måned 2017. Og selvom det er Solarpark DK, der har vundet licitationen på anlægget, så er det ikke Helge Andersen ene mand, der sætter solcellerne op.

- Vi har valgt montagesystemet Oberhauser og lejet nogle entreprenører ind til at sætte det op. Og så har jeg entrereret med en elektriker fra Fredericia, der står for eltilslutningen, fortæller Helge Andersen.

Ordren fra Flyvestation Karup beløber sig til 7,8 mio. kr.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094