23948sdkhjf

Viasol slutter året med manér

Et nyt solcelleanlæg tilsluttes ved Lillerød Renseanlæg – mens omsætning og indtjening er for opadgående.

Året 2016 sluttes med at tilslutte Lillerød Renseanlægs nye solcelleanlæg. Anlægget er sidste i rækken af en lang række ordrer, der er løbet ind hos Viasol i årets løb.

Det får adm. direktør Rasmus Christiansen til at lufte positive forventninger for resultatet for indeværende regnskabsår - men også for forventningerne til 2017.

Men nu tilbage til solcelleanlægget ved Lillerød Renseanlæg.

Bruger strømmen selv

Anlægget kommer til at bestå af 876 solcellepaneler fra Talesun. Det får en kapacitet på 232 kWp og vil årligt kunne producere 235.000 kWh.

Viasol er totalentreprenør på projektet.

- Dimensioneringen af solcelleanlægget er baseret på renseanlæggets årlige forbrug af strøm således at stort set hele produktionen fra solcelleanlægget aftages af renseanlægget selv, fortæller Rasmus Christiansen.

Rasmus Christiansen forventer at få anlægget tilsluttet omkring juletid.

 Fornuftigt resultat på trods

I 2015 landede Viasol et underskud på 728.000 kroner - en udvikling der forventes af vende i 2016. 

- Vi opnår et meget fornuftigt resultat i år. 2015-regnskabet var præget af lav ordreindgang med små marginaler i et presset marked. Specielt i 2. halvår af 2016 har vi set flere solcelleudbud og vi har fået lavet nogle rigtig gode projekter, fortæller Rasmus Christiansen, der understreger, at det gode resultat nærmest er blevet til på trods.

- Resultatet er skabt på trods af politiske ændringer der igen er foretaget i løbet af året. De politiske ændringer skaber usikkerhed i markedet og koster penge for os i branchen fordi vi konstant må tilpasse os og ændre strategi. Vi håber meget på at der fremadrettet vil være politisk mod til at skabes en langsigtet strategi for solceller i Danmark på lige vilkår med andre VE former. Sol er stadig diskrimineret i mange henseender i forhold til vindenergi, varmepumper og andre VE former i Danmark.   

Forventninger til 2017

2016 har blandt andet budt på installering af et solcelleanlæg ved Storstrøm Fængsel og på taget af Danmarks Internationale Kollegium i Albertslund – og året sluttes som sagt af ved Lillerød Renseanlæg. Men også efter årskiftet forventes ordrene at banke på døren på Hejrevej i København.

 - Vi forventer os meget af 2017. Vi har flere projekter på vej og solcellemarkedet er generelt i en positiv vækst. Vi er dog stadig afhængige af at der politisk skabes nogle langsigtede rammevilkår vi kan arbejde efter, siger Rasmus Christiansen og slutter:

- Vi forventer at væksten fortsætter både på omsætning og indtjening.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078