23948sdkhjf

HMN Naturgas anker konkurrencesag

Konkurrencerådet har netop afgjort at HMN Naturgas, Gastech-Energi, Kiertner og brancheorganisationen DEBRA har overtrådt konkurrencereglerne i forbindelse med deres abonnementsordninger på service af naturgasfyr i Hovedstadsområdet og Midt- og Nordjylland.

Den afgørelse undrer HMN Naturgas, der påklager afgørelsen til Konkurrencenævnet.

Bestræbelser gav bagslag

HMN Naturgas besluttede i foråret 2014 at forhandle en ny model for, hvordan selskabet afregner med de VVS-leverandører, som servicerer kundernes gasfyr.

Det skete for at sikre kunderne billigere service, oplyser HMN Naturgas i en pressemeddelelse.

Naturgasselskabet var nemlig blevet opmærksom på, at der var store prisforskelle mellem Øst- og Vestdanmark, og at underleverandørerne havde høje avancer på reservedele.

Samlet set lykkedes det for HMN naturgas at opnå væsentligt billigere priser for kunderne, men sagen er nu - til selskabets store overraskelse - endt et helt andet sted, nemlig i det konkurrenceretslige system.

Konkurrencerådet er nu nået frem til, at HMN Naturgas undervejs i bestræbelserne på at sikre kunderne billigere priser, har handlet i strid med reglerne. Den afgørelse er selskabet uenig i: 

- Vi er meget overraskede over at blive kritiseret for at sikre billigere priser til forbrugerne. Derfor har vi besluttet at påklage sagen, lyder det fra direktør Susanne Juhl. 

Det blev billigere for kunderne

Når sagen og ikke mindst dens udfald overrasker naturgasselskabet, hænger det sammen med, at både hensigten og konsekvensen af forhandlingerne med underleverandørerne var at opnå lavere priser for forbrugerne.

- Vi meldte de nye priser ud på vores hjemmeside. Hele formålet var at gøre det billigere for vores kunder, og det kom vi faktisk i mål med, fortæller Susanne Juhl.  

HMN Naturgas I/S er et kommunalt §60-selskab, som er reguleret efter ”hvile-i-sig-selv”-principper, hvor der ikke udbetales udbytte til de 57 ejerkommuner. Også af den grund har direktøren svært ved at fordøje Konkurrencerådets afgørelse: 

- Vi har kun ét formål med det, vi laver, og det er at sikre den bedste og billigste naturgasløsning for vores kunder, slutter Susanne Juhl. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094