23948sdkhjf

Advarede om kæmpe ekstraregning uden hold i virkeligheden

Ledelsen på affaldsvirksomheden Amager Ressourcecenter (ARC) stod bag økonomiske skræmmebilleder i kampen om at få politikerne til at godkende det 4 mia. kr. dyre prestigebyggeri, Amager Bakke.

Det skriver Finans.

Men advarslerne havde ingen hold i virkeligheden. Det viser Finans’ research, der bl.a. bygger på aktindsigter og fortrolige dokumenter.

Oplysningerne er så alvorlige, at selskabets bestyrelsesformand, Lars Weiss, finder det nødvendigt at bede direktionen om en redegørelse.

Sagen handler om, at adm. direktør Ulla Röttger i november 2010 advarede den politiske bestyrelse om, at Amager Bakke skulle vedtages hurtigst muligt, hvis ikke millionerne skulle fosse ud af selskabet. Ifølge ARC’s fremlægning ville det pga. ekstra vedligehold koste borgerne i fem hovedstadskommuner 464 mio. kr., hvis beslutningen blev udskudt i to år. Bl.a. var der ifølge ARC udsigt til en ekstraregning på 270 mio. kr. til ny røggasrensning i det gamle anlæg.

Ekstraregningen byggede på en forventning om, at Miljøstyrelsen ville kræve en revurdering af det gamle anlægs miljøgodkendelse, hvis det nye anlæg blev forsinket.
Men Miljøstyrelsen oplyser til Finans, at ARC allerede i 2010 var blevet informeret om, at man ikke ville gennemføre en revurdering.

Ulla Röttger gør over for Finans opmærksom på, at hun ikke kendte til Miljøstyrelsens henvendelse om miljøgodkendelsen i 2010.

- Derfor har jeg været i god tro, siger Ulla Röttger.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14