23948sdkhjf

Dansk selskab rejser 88,7 MW vindenergi

Den danske projektudvikler European Energy har netop lukket projektfinansieringsaftaler til en værdi af mere end 1 mia. kroner.

Finansieringen dækker opførelsen af 88,7 MW vindenergi i tre forskellige europæiske lande. Det drejer sig om 13,8 MW placeret i Finland, 54,9 MW i Tyskland og 20 MW i Italien.

 -  Vi går i gang med at rejse møllerne i Italien nu og i Tyskland og Finland i 2017, oplyser European Energy.

Det drejer sig om 10 Vestas-møller af typen  V110 i Oppido i Italien, 4 Vestas V126-møller i JepHau i Finland og henholdsvis 6 Gamesa-møller og 13 Vestas V126-møller i Gilmerdingen og Vormark i Tyskland.

Stor interesse

Projekterne finansieres af tyske banker, der ikke har været ene om at udvise interesse for projekterne. For CEO i European Energy Knud-Erik Andersen afspejler interessen at grøn energi er et investeringsobjekt, der tilbyder stabile afkast og lav risiko.

- Jeg er glad fordi aftalerne betyder at vi kan levere mere klima-venlig energi til europæerne. Og vi er tilfredse med for at kunne fastholde et højt aktivitetsniveau i flere europæiske lande samtidig, siger Knud-Erik Andersen.

Projekterne kommer samlet set til at dække 55.000 europæiske husstandes strømforbrug, når de tilsluttes elnettet i 2016 og 2017.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203