23948sdkhjf

Dong udvikler mindst 2 GW vind i Taiwan

Dong Energy har netop indviet sit kontor i Taiwan og samtidig offentiggjort sin ambition om at udvikle fire havmølleparker i Changhua-området .

Dong Energy har indtil videre installeret 3 GW havvindkapacitet i Nordeuropa – det svarer til den taiwanske regerings 2025-mål for havvind.

Netop det mål, de vindmølle-egnede geografiske forhold samt en række taiwanske rammevilkår, der giver branchen sigtbarhed og er med til at tiltrække investeringer, er medvirkende til at Dong Energy nu åbner kontor i Taiwan.

- Med afsæt i vores 25 års erfaring med havvind er jeg sikker på, at vi kan hjælpe Taiwan med at udnytte landets store havvindressourcer bedst muligt. Havvind kan blive en vigtig komponent i Taiwans fremtidige energimix og være en stabil, grøn energikilde i industriel skala i kraft af de stærke vinde i Taiwanstrædet,sagde Dong Energys direktør for Asien og Stillehavsområdet, Matthias Bausenwein ved indvielsen.

Udvikler på fire parker
Taiwans økonomiministerium (MOEA) har planer om at opføre 36 havmølleparker, hvoraf de 31 ligger i amtet Changhua. Det er her i dette område, at Dong Energy i øjeblikket gennemfører miljøvurderinger på ikke mindre end fire sites.

- Under forudsætning af, at VVM'erne bliver godkendt af den taiwanske regering, og at investeringerne bliver godkendt af selskabets bestyrelse, vil DONG Energy udvikle disse sites til en samlet havvindkapacitet på mindst 2 GW og foretage en væsentlig investering i Taiwans energiinfrastruktur, skriver Dong Energy i en meddelelse.

Den eventuelle opførelse af havmølleparkerne forventes at kunne begynde i 2021-2024.

Ikke alene
Dong Energy er ikke ene om at se det store vind-potentiale i Taiwan.

Tidligere på året oplyste Niras at virksomheden med syv offshore-opgaver i Taiwan ansatte sin første lokale medarbejder C.Y. Lu .

Også Cowi har arbejde i Taiwan – tidligere på sommeren blev virksomheden hyret til at levere detailprojektering af møllefundamenterne til Taiwans største havmøllepark Formosa I OWF på 130 MW.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156