23948sdkhjf

Nu åbnes for pilotudbud af 20 MW solceller

2,4 MW kan placeres i Tyskland.

Energistyrelsen afholder et pilotudbud af pristillæg for elektricitet fra 20 MW solceller, hvoraf 2,4 MW også kan placeres i Tyskland.

Der skal indgås kontrakter om pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg på hver højest 2,4 MW, som tilsammen udfylder rammen på 20 MW.

Udbuddet er åbent for alle typer af aktører - både privatpersoner og virksomheder - og afgøres på baggrund af de laveste tilbudte pristillæg.

Konkurrence mellem projekter i Danmark og Tyskland

Tilbud for solcelleprojekter i Danmark kan deltage i soludbuddets samlede kapacitet på 20 MW, mens tilbud for solcelleprojekter i Tyskland kan deltage i den delvise åbning af udbuddet på 2,4 MW.

Det medfører, at tilbud for projekter i Danmark og Tyskland vil være i konkurrence, for så vidt angår 2,4 MW af udbuddets samlede kapacitet på 20 MW.

Energistyrelsen vil medtage det tilbud, der får den samlede kapacitet til at overstige henholdsvis 2,4 MW og 20 MW. Det betyder, at den samlede installerede effekt på baggrund af udbuddet maksimalt kan blive på 22,399 MW, og at den samlede installerede effekt for projekter i Tyskland maksimalt kan blive på 4,799 MW.

Det er tilbudsgivers eget ansvar at finde en egnet placering til solcelleanlægget og opnå alle nødvendige tilladelser. Tilladelserne behøver ikke at være opnået, før der afgives tilbud.

Det tyske udbud

Det tyske Bundesnetzagentur afholder lige nu et udbud af støtte til 50 MW solceller, som er åbent for anlæg i Danmark.

Frist for indsendelse af tilbud i det tyske udbud er sat til den 23. november 2016.

Information om det tyske udbud, bl.a. om hvordan man kan indsende tilbud m.v. kan findes på Bundesnetzagenturs hjemmeside.

Udbudsmateriale & tidsfrist

Udbudsmaterialet til det danske udbud kan findes på udbudshjemmesiden under Energistyrelsen.

Samme udbudshjemmeside skal anvendes til at stille spørgsmål til udbudsmaterialet og afgive tilbud. Tilbud skal afgives elektronisk.

Frist for spørgsmål er 2. december 2016 mens frist for at afgive tilbud er 8. december 2016.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125