23948sdkhjf

Danmarks største havmøllepark er godt nyt i seks havne

Der bliver brug for seks danske havne og skabt masser af job under etableringen af Kriegers Flak
Onsdag blev det offentliggjort, at svenske Vattenfall skal etablere Kriegers Flak , som bliver landets største havmøllepark.

Projektet ventes at skabe flere end 9.000 arbejdspladser hen over anlægsfasen. Dertil kommer i størrelsesordenen 100 permanente arbejdspladser, når parken sættes i drift. På land skal seks navn i brug, ligesom der bliver 1.000 ansatte på land i perioden.

- I anlægsfasen vil alle seks havne i Faxe Ladeplads, Klintholm, Køge, Rødvig, Stubbekøbing og Rønne på Bornholm være i drift. Det er der behov for med de 100 forskellige skibstyper, der kommer i anvendelse, vurderer Hans A. Pedersen, der er direktør for Offshoreenergy.dk, som rådgiver det sydsjællandske leveranddørnetværk, Kriegers Flak Service Group, til SN.dk.

Vattenfall regner med at skulle investere 1,1-1,3 mia. euro (8,1-9,9 mia. kroner) i Kriegers Flak, som skal stå klar til drift i 2022. Havmølleparken får kapacitet til at levere strøm til omkring 600.000 danske husstande – svarende til mere end 20 procent af alle danske husstande.

Kilde: SN.dk

Artiklen er en del af temaet Kriegers Flak.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094