23948sdkhjf

Ni kommuner bag nyt forsyningsselskab

Ni nordsjællandske kommuner har i det seneste halve års tid arbejdet sig frem mod en fælles aftale om en ny fælles vand- og spildevandskoncern.

Resultatet er, at man nu har besluttet at kommunernes forsyningsselskaber indgår i en ny, fælles koncern, der formelt set ser dagens lys den 1. januar 2017.

De ni kommuner vil således fremover drive et nyt, fælles forsyningsselskab på vand- og spildevandsområdet.

- Fra Frederikssund Kommunes side har vi set en fordel i at indgå i et samarbejde med andre nordsjællandske kommune på dette område. Beregninger viser, at vi i fællesskab kan drive vandforsynings- og spildevandsområdet mere effektivt. Det vil i sidste ende være til gavn for forbrugerne, selvom det er for tidligt at sige, om gevinsten skal bruges til takstnedsættelser eller til øgede investeringer på området, fortæller Frederikssund Kommunes borgmester, John Schmidt Andersen.

Ny direktør så hurtigt som muligt
En ny direktør for det fælles forsyningsselskab ansættes efter planen så hurtigt som muligt efter den formelle beslutning om stiftelsen. Direktøren skal herefter sikre en effektiv forberedelse af den nye organisation.

Det nye, fælles forsyningsselskab stiftes formelt den 1. jan. 2017, hvor der også vil være besluttet et nyt navn for selskabet.

Hele 2017 vil være et overgangsår, hvor de selvskabsretlige forhold bringes på plads.

Kommunerne er Allerød, Ballerup, Egedal, Furesø, Frederikssund, Gentofte, Gladsaxe, Hørsholm, og Rudersdal. 

Gladsaxe Kommune forventes at træffe endelig beslutning om deltagelse i det nye fælles forsyningsselskab på byrådsmødet den 9. november 2016.

De ni kommuner ejer i dag følgende forsyningsselskaber, som vil blive omfattet af det nye samarbejde: Forsyning Ballerup, Forsyningen Allerød Rudersdal, Frederikssund Forsyning, Furesø Egedal Forsyning, Hørsholm Vand og Nordvand.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141