23948sdkhjf

Dansk elforsyning vinder medalje

Der er metal til Danmark igen i EM i elforsyning.
Sammenslutningen af europæiske energiregulerings-myndigheder (CEER) har sammenlignet mængden af strømafbrydelser i 29 lande i 2014, og som det har været tilfældet før overgås Danmark kun af miniputstaten Luxembourg i forsyningssikkerhed.

Det skriver Dansk Energi.

CEER opgør strømafbrydelserne via det internationale ”System Average Interruption Duration Index” (SAIDI), som måler den gennemsnitlige årlige afbrudsvarighed pr. elforbruger i hvert land.

Her er Danmark næstbedst med en ”nedetid” på små 17 minutter årligt i 2014, når både planlagte og ikke planlagte afbrydelser lægges sammen, mens fyrstendømmets indbyggere nøjes med godt 15 minutter.

Og ser man isoleret på de mest frustrerende uvarslede afbrydelser, der fx kan slukke fjernsynet midt i fodboldkampen eller efterlade flæskestegen rå i ovnen, tager Danmark endda guld foran Schweiz.

- Der er ingen tvivl om, at den investering, de danske elnetselskaber har foretaget med at kabellægge vores eldistributionsnet, har en mærkbar, positiv effekt på den kvalitet, som vores elnet leverer til de danske elforbrugere. Vi oplever væsentligt færre afbrud i Danmark end i resten af EU, siger chefkonsulent i Dansk Energi Peter Kjær Hansen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078