23948sdkhjf

Viasol: Man kan ikke komme uden om solcellerne

Hos virksomheden Viasol ser man et stort potentiale i decentral produktion med solcelleanlæg. Egentligt ville man gerne satse mere på dette segment, men man mangler desværre den politiske opbakning.

- Politisk mangler der i høj grad en strategi for udbyggelsen af solcelleanlæg i Danmark. Ud over mindre puljer til privatanlæg er den nuværende lovgivning fuldstændig uden visioner, siger direktør Rasmus Christiansen fra Viasol.

Der er især ét ønske til politikerne på Christiansborg.

- Solenergi på verdensplan har allerede overhalet vindenergi. Nu må politikerne snart få øjnene op og se af at få lavet en visionær og langsigtet plan for solcellerne. Det, der har kendetegnet markedet de senere år er den her stop-and-go-udvikling, som gør, at man har svært ved at lave en langsigtet strategi, siger Rasmus Christiansen.

Tro mod solenergien og Danmark
Selvom vilkårerne for solceller i Danmark er svære, så kunne det aldrig falde Rasmus Christiansen ind at vende blikket mod andre energiformer.

- Vi er en solcellevirksomhed et hundrede procent og det bliver vi ved med at være, understreger han.

Og på spørgsmålet om, hvordan situationen ser ud for Viasol, hvis vilkårene i Danmark ikke ændres, svarer han:

- Der sker jo det, at teknologien udvikler sig, især på verdensplan går det stærkt. Det ender med at prisen falder så langt ned, at anlæggene kan hvile i sig selv. I sidste ende kan man ikke komme uden om den her energi-form, understreger han.

De svære vilkår i fædrelandet har heller ikke fået Rasmus Christiansen til endegyldigt at vende blikket bort fra markedet inden for landets grænser.

- Vi har nogle samarbejdspartnere i udlandet. Det er selvfølgelig noget, vi overvejer løbende, men lige nu bliver vi her, siger han.

Efterspørgsel & 2016
I øjeblikket oplever Viasol en enorm interesse for privat solcelleanlæg med batterilager. Med et batterilager kan egetforbrug øges betydeligt og dermed højnes værdien af den producerede elektricitet.

- Cirka 80 procent af alle anlæg vi sælger til private i dag er forberedt til at kunne køre med batteri. Vi anbefaler generelt, at kunderne investerer i et anlæg der er forberedt til batterilager, men venter med at købe selve batteriet, da vi forventer betydelige prisfald på batterierne inden for relativ kort tid, fortæller Rasmus Christiansen og understreger at han allerede nu har fået en del indikationer på at batteripriserne er på vej ned.

Udover efterspørgslen på lagring så har Viasol trods de svære vilkår mærket et lille opsving her i 2016.

- Det påvirkede os da, da der blev trukket i bremsen i foråret. Vi havde nogle større projekter, som vi måtte sætte på hold, men ellers har vi set en positiv udvikling i 2016, og vi forventer da et væsentligt bedre resultat end i 2015, siger Rasmus Christiansen.
Kommenter artiklen (9)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141