23948sdkhjf

Prisen på fjernvarme den laveste i 10 år

Den gennemsnitlige pris på fjernvarme er fra 2015 til 2016 faldet med 7 procent. Over halvdelen af alle fjernvarmeselskaber har sænket priserne til laveste niveau siden 2007. Det viser seneste opgørelse fra Energitilsynet.

En mild vinter, faldende priser på brændsel og effektiviseringer kommer nu fjernvarmekunder landet over til gode. I løbet af det seneste år har 245 fjernvarmeselskaber sænket prisen på fjernvarme. Mens 116 har fastholdt de samme priser som sidste år. Det svarer til, at 88 procent af alle fjernvarmeselskaber har sænket eller fastholdt fjernvarmepriserne.

- Det er rigtig flotte tal. Og det er meget tilfredsstillende at opleve, hvordan de danske fjernvarmeselskabers kontinuerlige indsats for at blive mere effektive også slår igennem med lavere priser til forbrugerne, oplyser direktør i Dansk Fjernvarme Kim Mortensen.

Pengene ender i forbrugernes lommer
Fjernvarme er underlagt non profit-regulering, så værkerne i stedet for at akkumulere sender pengene tilbage til forebrugerne og sikrer en konkurrencedygtig fjernvarme. Dermed kommer alle effektiviseringsgevinster forbrugerne til gode i form af lavere priser.

De redskaber, som værkerne gør brug af, er investeringer i grønne løsninger som solvarme, biomasse eller overskudsvarme. Og ikke mindst udvidelser af ledningsnettet, hvor der kobles flere kunder på fjernvarmenettet. Noget både gamle og nye forbrugere får fordel af, da der så bliver flere om at dele de faste omkostninger, oplyser direktøren.

- Men udvidelser af ledningsnettet kan kun lade sig gøre, hvis fjernvarmen er konkurrencedygtig i forhold til prisen på andre opvarmningsformer. Og med de seneste prisnedsættelser er den konkurrenceevne jo kun blevet styrket, siger Kim Mortensen, der dog ikke vil skjule, at den milde vinter og de lave brændselspriser har haft en stor indflydelse på årets prisfald.

Med det seneste prisfald er fjernvarmeprisen den laveste siden 2007, viser et tilbageblik i Energitilsynets prisstatistikker.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111