23948sdkhjf

Tredje vandboring på vej i Gl. Ry

Nu går man efter at blive fri af fossile brændsler hos Rye Kraftvarmeværk.
For tredje år i træk sænker Rye Kraftvarmeværk priserne og ryger dermed under landsgennemsnittet. Det skyldes i høj grad den grønne omstilling til solvarmedrift og en højeffektiv grundvandsvarmepumpe.

- Den varme, som vi leverer, er pt. mellem 65 og 70 % baseret på grundvandsvarmepumpen. Det er Danmarksrekord. Vi overvejer kraftigt at åbne en vandboring nummer tre. Det ville i kombination med solvarmen kunne få os helt i mål som leverandører af fossilfri varme, fortæller formand for Rye Kraftvarmeværk Søren Frandsen.

Plads til flere
Kraftvarme-konstellationen i Gl. Ry tiltrækker næsten hver uge fra den ind- og udenlandske energibranche.

- Naturligvis praler vi lidt, når vi har besøg - men det er egentlig helt på sin plads, synes vi. Forbrugerne i Gl. Rye havde modet til at gå med på vores pionerprojekt. De – og vi i bestyrelsen – kunne se potentialet i varmepumper og solvarme, mens alle andre mest snakkede om træflis, siger bestyrelsesformanden, som håber at endnu flere af forbrugerne i Gl. Rye hopper på vognen.

Anlægget er nemlig dimensioneret så gavmildt, at der er masser af plads til nye forbrugere.

- Vi arbejder lige nu på et favorabelt tilbud til de af byens forbrugere, som endnu ikke er tilsluttet kraftvarmeværket. Vi håber samtidig, at de mange nybyggerier, der er på vej, vil vælge den grønne, kollektive energivej, slutter Søren Frandsen.

Rye Kraftvarmeværk blev i sin nuværende form officielt indviet i marts 2015 af daværende miljøminister Kirsten Brosbøl.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097