23948sdkhjf

Blue Water sender transformere til Horns Rev

Alt gik efter planen, da Blue Water i sidste uge lastede tre transformere på Esbjerg Havn.
Transformerne har siden april været oplagret på havnen, hvor de undervejs er blevet færdigsamlet. Nu er de installeret på Horns Rev 3-projektet i Nordsøen. Herfra skal de opsamle strømmen fra havvindmøllerne.

Installationsskibet Sea Installer var gjort klar til at modtage de tunge elementer på kajsiden.

- Inden operationen gik i gang gennemgik vi sikkerheden, som vi altid gør, for at sikre en veludført operation. Hver enhed vejer 185 tons, så vi brugte skibets egen kran til de tunge elementer. Efter nogle timers arbejde kunne skibet sætte kurs mod Horns Rev 3, fortæller Mikkel Puggaard, som er projektansvarlig hos Blue Water.

Blue Water Shipping har ikke stået for selve transporten af transformerne til Esbjerg, men logistikvirksomheden har en række andre opgaver på Horns Rev-projektet.

- Da transformerne kom her, lodsede vi dem og har stået for opbevaring af dem, og så har vi så kørt dem ned under krogen igen, da de skulle lastes, fortæller Claus Odby, der er port agency operation manager hos Blue Water Shipping.

- Derudover er vi med på det, der hedder Uxo clearance-kampagnen, hvor man er ude og kortlægge, om der skulle lægge noget gammel ammunition på havbunden, som skal fjernes. Nu skal de så ud og vurdere, om de vil fjerne noget, og den proces kan vi også blive en del af, fortsætter Claus Odby.

- Og så har vi også været inde over selve OSS’en derude – det vil sige selve platformen. Der har vi været agenter for de pramme, der er kommet med jacken og topsiden, og vi er også agenter for det hollandske selskab HSM, der står for selve installationen, slutter han.

Artiklen er en del af temaet Horns Rev 3.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109