23948sdkhjf

Energinet.dk køber offshore-platforme for 51 millioner

Med købet er realiseringen af havmølleparken Kriegers Flak kommet et skridt nærmere.
Det bliver Hollandia Offshore, der skal levere overdelene eller nærmere betegnet topsides til de tre offshore-platforme, der skal etableres ved den kommende havmøllepark Kriegers Flak.

Topside er den del af platformen, der er synlig over vand.

Det oplyser Energinet.dk.

Af de tre platforme skal de to største opsamle strømmen fra den kommende havmøllepark og føre produktionen til land i Danmark. De har en kapacitet på henholdsvis 200 MW og 400 MW. Den tredje platform er nødvendig for at forbinde det danske 220kV elsystem med det tyske 150kV elsystem og dermed etablere udlandsforbindelsen mellem Danmark og Tyskland.

Prisen for de to ilandsførings-platforme er ca. 43 mio. euro, mens platformen, der skal forbinde de to elsystemer, beløber sig til ca. 8 mio. euro. Ifølge kontrakten skal alle tre topsides leveres i april 2018.

Der er endnu ikke indgået kontrakt på platformenes underdele, oplyser Energinet.dk.

Udlandsforbindelsen støttes af EU
EU støtter Kriegers Flak CGS projektet med op til 150 millioner euro fra Det europæiske genopretningsprogram for energiområdet.

Når Kriegers Flak er opført, vil havmøllerne kunne producere klimavenlig strøm svarende til 600.000 husstandes forbrug. Samtidig forbinder Energinet.dk og tyske 50Hertz Transmission Kriegers Flak med den tyske havmøllepark Baltic 2 og skaber derved verdens første havbaserede elnet, der kombinerer vindenergi med muligheden for at udveksle strøm mellem to lande.

Artiklen er en del af temaet Kriegers Flak.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188