23948sdkhjf

Fire kedelleverandører byder på Grevinge Varmeværk

I slutningen af 2016 skal Grevinge Varmeværk omlægges fra naturgas til træflis. Fire kedelleverandører har givet deres bud på kedelentreprisen.
Tilbage i efteråret 2015 besluttede bestyrelsen hos Grevinge Varmeværk at sænke varmeprisen med 29 procent hos sine godt 370 forbrugere ved hjælpe af en ny biomassekedel.

- Vi udvikler værket inden for rammerne af den eksisterende lovgivning, vi sidder ikke på hænderne og spår om fremtiden. Omstillingen til biomasse er, lige nu, den mest fordelagtige løsning for forbrugerne - og for miljøet, siger bestyrelsesformand i Odsherred Varme A/S, Vagn Ytte Larsen.

For tre uger siden godkendte byrådet i Odsherred Kommune ombygningsplanene af varmeværket, og nu har man altså indbudt AEA, Industrivarme, Nordheat og Justsen Energiteknik til at afgive deres bud på opgaven, som er udbudt i en totalentreprise, der udover kedlen, også omfatter opførelsen af en ny bygning til kedlen.

- Vi har holdt licitation i dag, så nu skal jeg til at gå tilbuddene igennem, men inden vi finder vinderen, får skrevet kontrakt og vi kan offentliggøre noget som helst, er vi henne i slutningen af juni, fortæller projektingeniør Mette Villadsen fra DFP.

Kedlen er en 1 MW-kedel og skal som sagt installeres i en helt nyopført hal. Det hele ventes at være klar til produktion ved årsskiftet.

Udover biomassekedlen omfatter udviklingsplanen for Grevinge Varmeværk også en ledningsrenoveringsplan, som skal være med til at optimere ledningsnettet, og dermed bidrage til at billiggøre fjernvarmen i Grevinge-Herrestrup området yderligere. Ledningsrenoveringsplanen er pt. under udarbejdelse, oplyser Mette Villadsen.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063