23948sdkhjf

Insero fintuner sig til vækst

Omsætningen skal øges og bundlinjen i nul i 2016.
2015 bød på frasalg, etablering af nye selskaber, lukning af projekter og fintuning af maskineriet – Året bød også på en stigende omsætning men røde tal på bundlinjen.

- Vi har bygget et rigtigt stærkt fundament og en stærk kompetencebase og vi har, igennem det seneste års tid, fået fintunet maskineriet, så vi nu kan se ind i et 2016, hvor vi forventer at se en resultatskabende forretning, fortæller adm. direktør Mogens Vig Pedersen til Energy Supply.

Omsætningen hos Insero i 2015 endte på 60,5 mio. kr., hvilket er noget af et spring fra 2014s 46,5 mio. kr.

- Vi har i regnskabsåret generelt øget omfanget af aktiviteter samt investeringer, og det har påvirket omsætningen positivt, forklarer Mogens Vig Pedersen.

Tilfredsstillende minus
Årets resultat er endt i et minus på 4 mio. kr. Det lille minus var dog forventet og en stor forbedring i forhold til 2014, hvor resultatet landede på -36,9 mio. kr.

- Iværksættervirksomheden Miitors blev i 2015 solgt fra, og det påvirker vores resultat positivt. I tillæg kan nævnes resultatet af kapitalforvaltningen der, på trods af et særdeles bevægeligt år på kapitalmarkederne, blev lidt bedre end forventet. Resultatet for 2015 afspejler , at vi investerer i vækst, siger Mogens Vig Pedersen og understreger:

- På baggrund af et resultat, som samlet set er lidt bedre end det forventede, betegner vi årets resultat som tilfredsstillende.

Best Green & varmepumperne
I 2015 gennemførte Insero en mindre tilpasningsrunde, hvor enkelte projekter blev lukket og et antal medarbejdere blev opsagt. Trods det steg personaleomkostningerne hos Insero i 2015 fra 48,9 mio. kr. til 56,1 mio. kr. Det skyldes primært investeringer i nye selskaber.

- 2015 har været året, hvor vi for alvor har fået gang i udviklingen af egne datterselskaber, hvilket har medført etableringen af de to virksomheder Tadaa! og Best Green. I 2016 forventer vi en vækst i Best Green, som vil påvirke vores samlede koncernregnskab i en positiv retning, siger Mogens Vig Pedersen.

Med Best Green har Insero haft stor succes med installering og udlejning af varmepumper. Især i landsbyen Hylke som netop er nomineret til Årets Varmepumpe By i Europa.

- Vi er meget tilfredse med vores resultater i Hylke, hvor udbredelsen af vores nærvarmeløsning har medvirket til en udfasning af olieforbruget på omkring 30%. Vi er i dialog med andre samarbejdspartnere og forventer at kunne offentliggøre nye projekter i løbet af 2016.

Forventninger til 2016
Insero vil i 2016 fortsat forfølge sin vækst- og udviklingsstrategi.

- Det ventes, at omsætningsniveauet for koncernen i 2016 bliver betydeligt større end i 2015. Dels som en konsekvens af den fortsatte udvikling i eksisterende og nye tiltag i datterselskaberne Tadaa! og Best Green og dels på grund af tilkøbet af Tagarno, der får fuld resultatpåvirkning i 2016, siger Mogens Vig Pedersen og tilføjer:

- Med fortsat fokus på at investere i vækst forventer Insero et samlet resultat for 2016 tæt på nul før almene investeringer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078