23948sdkhjf

Aarhus Vand lander solidt resultat

Aarhus Vand A/S kom ud af 2015 med et driftsoverskud på 85 mio. kr. efter skat.
Aarhus Vand havde i 2015 en omsætning på 650 mio. kr. og et driftsoverskud på 85 mio. kr. efter skat.

- Den grundlæggende årsag til det flotte resultat er, at vi har styr på økonomien og overholder budgetterne på både drift og anlæg, og at vi hele tiden har fokus på vores omkostningsniveau og løbende effektiviseringer. Vi har reduceret vores driftsomkostninger siden 2010 med omkring 12 procent, og det er i overensstemmelse med vores mål om at reducere vores styrbare driftsomkostninger med 20 procent frem mod 2020. For vi ønsker at have en god og sund økonomi, som gør, at vi også i fremtiden er herre i eget hus og kan foretage de nødvendige investeringer, siger økonomidirektør i Aarhus Vand, Mads Bayer om det flotte resultat.

Årsregnskabet er også et resultat af, at Aarhus Vand i 2015 nedlagde en række mindre og urentable renseanlæg, vandværker og pumpestationer til fordel for større, moderne og mere effektive anlæg.

Som led i blive energi- og CO2-neutral i 2030 arbejder Aarhus Vand på, at alle renseanlæg skal være energiproducerende. De skal både være selvforsynende og sende grøn energi ud på el- og varmeforsyningsnettet, som sælges til markedspris. I 2015 opnåede Aarhus Vand øgede indtægter på salg af grøn el og varme produceret på virksomhedens renseanlæg.

Aarhus vand investerer overskuddet i fornyelse af drikkevands- og kloaksystemet, i klimatilpasning og i grundvandsbeskyttelse i Aarhus Kommune.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109