23948sdkhjf

Nyt varmeværk på vej i Herning

Uenighed med Dong om kontraktforlængelse, får lokale selskaber til at overveje nyt varmeværk i Herning.
I dag modtager EnergiMidt, Ikast Værkerne og Sunds Vand- og Varmeværk varme fra Herningværket, der er ejet af Dong Energy. Men parterne kan ikke blive enige om prisen for en forlængelse af aftalen.

Derfor har Rambøll på vegne af EnergiMidt, Ikastværkerne og Sunds Vand- og Varmeværk henvendt sig til Herning Kommune, hvis byplanudvalg netop har givet en principgodkendelse til etableringen af et nyt varmeværk i Herning.

Af mødereferatet fremgår det, at:

- EnergiMidt, Ikastværkerne og Sunds Vand- og varmeværk ønsker at opføre nyt varmeværk til forsyning af Herning, Ikast og Sunds byer med fjernvarme. Den nuværende aftale med Dong Energy udløber i 2018, og EnergiMidt finder det selskabsøkonomisk og samfundsøkonomisk fordelagtigt at opføre nyt varmeværk frem for at forlænge aftalen med Dong.

Der er ikke på nuværende tidspunkt fundet en endelig placering af værket, men parterne ønsker en placering tæt på de nuværende fjernvarme-hovedledninger. Der er behov for en arealreservation på omkring 4 hektar.

Forvaltningen anbefaler, at arbejdet med lokalisering af område samt udarbejdelse af kommuneplantillæg og lokalplan igangsættes

Afgørende aftale
Hos Dong Energy håber man dog på at finde en løsning og indgå en ny aftale.

- Vi har en varmeaftale med EnergiMidt, Ikastværkerne og Sunds Vand- og Varmeværk om at levere varme fra Herningværket. Den varmeaftale udløber med udgangen af 2018. Vi er nu i en god og konstruktiv dialog med vores varmekunder om det fremtidige samarbejde efter 2018, og i den forbindelse undersøger varmekunderne naturligt nok forskellige alternativer – herunder mulighederne for at bygge et nyt varmeværk, lyder det fra Senior Press Advisor hos Dong Energy, Carsten Birkeland Kjær.

Al Herningværkets varmeproduktion går i dag til de tre selskaber EnergiMidt, Ikastværkerne og Sunds Vand- og Varmeværk, mens strømproduktionen sendes ud i elnettet. Hvis man ikke kommer til enighed kan Herningværkets fremtid se lidt usikker ud.

Hvad skal der ske med Herningværket hvis man ikke længere skal levere til de tre selskaber?

- Det er afgørende for værkets fremtid, at vi sammen med kunderne finder en løsning, oplyser Carsten Birkeland Kjær i en mail til Energy Supply.

Opdateret 4. maj 2016, klokken 09:30.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.16