23948sdkhjf

Energinet.dk har fået ny formand

Arvtageren efter Niels Fog, der har siddet på formandsposten hos Energinet.dk i 10 år, er fundet. Samtidig er der udpeget ny bestyrelse.
Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt har udpeget ny bestyrelse for Energinet.dk.

Det bliver Kim Andersen, der skal erstatte Niels Fog, som formand for Energinet.dk.

- Energimarkederne bliver mere og mere europæiske, og i takt med at el- og gassystemerne krydser flere grænser og transporterer mere vedvarende energi, er det vigtigt, at der fortsat er stort fokus på konkurrence, effektiv infrastruktur og ikke mindst sikker forsyning. Derfor er jeg også glad for at kunne udpege en bestyrelse for Energinet.dk, med Kim Andersen i spidsen, som på kompetent vis kan løfte arven. Jeg ser frem til at fortsætte det gode samarbejde med Energinet.dk, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Tager over hvor de gamle slap
Kim Andersen tiltræder posten som formand 17. maj 2016, og han glæder sig til at komme i gang.

- Det er meget vigtigt, at vi har høj forsyningssikkerhed for el og gas, og det er vigtigt, at vi har en tilstrækkelig udbygning af transmissionsnettene, så vi får en rationel udnyttelse af energien. Det er en opgave, som hele tiden er under udvikling, siger han, og tilføjer:

- Det er komplekse ting, der kræver, at man sætter sig ind i tingene og drøfter dem med bestyrelsen og den daglige ledelse. Så foreløbig vil jeg tage over, hvor den gamle bestyrelse slap, og få et godt og tillidsfuldt samarbejde om de store visioner og den grundlæggende sunde udvikling, som Energinet.dk er udtryk for, siger han.

Kim Andersen afløser Niels Fog, 68 år, der efter ti år som formand meddelte ministeren, at han ikke ønsker genvalg.

Ny bestyrelse
Energinets nye bestyrelse består af 11 bestyrelsesmedlemmer, hvoraf otte, herunder Kim Andersen, er udpeget af ministeren. De øvrige tre medlemmer er udpeget af medarbejderne.

Ministeren har foruden Kim Andersen også udpeget Niels Bergh-Hansen (tidl. kraftværksdirektør ved Enstedværket, Elsam og Dong Energy), Hans Duus Jørgensen (tidl. direktør Dong Energy, Dansk Energi og NGF Nature Energy) og Lars E. Clausen (tidl. direktør i Shell, Gazprom, Dong Energy og IBM).

Ud af bestyrelsen træder, foruden Niels Fog, Birgitte Kiær Ahring, Poul Erik Morthorst og Per Sørensen.

- Jeg vil gerne takke de afgående bestyrelsesmedlemmer. De har alle ydet en stor indsats, og flere af dem – Niels Fog, Birgitte Kiær Ahring og Poul Erik Morthorst - har været med siden begyndelsen, da Folketinget besluttede at danne Energinet.dk og udpegede den første bestyrelse tilbage i 2005. I kan roligt være stolte af jeres gode arbejdsindsats, siger Lars Chr. Lilleholt.

Bestyrelsen kommer til at se således ud:

  • Kim Andersen (formand), tidl. folketingsmedlem
  • Charlotte Møller, økonomidirektør PFA Pension
  • Hanne Søndergaard, vicedirektør Arla Foods UK
  • Hans Duus Jørgensen, partner og tidl. direktør
  • Hans Simonsen, ingeniør og HD
  • Lars E. Clausen, ejer af konsulentfirma, tidl. direktør
  • Niels Bergh-Hansen, tidl. direktør
  • Peter Møllgaard, professor CSB
  • Berit Schilling, afregningskoordinator i Energinet.dk's afdeling for Markedsdrift El
  • Rasmus Munch Sørensen, energianalytiker i Energinet.dk's afdeling for Energianalyse
  • Carl Erik Madsen, ingeniør Energinet.dk's afdeling for vedligehold på Fyn og Sjælland


Samtidig med udnævnelsen af den nye bestyrelse takker Lars Chr. Lilleholt de afgående bestyrelsesmedlemmer.

- Jeg vil gerne takke de afgående bestyrelsesmedlemmer. De har alle ydet en stor indsats, og flere af dem – Niels Fog, Birgitte Kiær Ahring og Poul Erik Morthorst - har været med siden begyndelsen, da Folketinget besluttede at danne Energinet.dk og udpegede den første bestyrelse tilbage i 2005. I kan roligt være stolte af jeres gode arbejdsindsats, siger Lars Chr. Lilleholt.

Blå bog

Kim Andersen (58 år) Bor i Skanderborg med sin hustru Birte Margrethe Andersen. Parret har tre voksne børn. Kim Andersen har haft flere ordførerskaber i sine godt 17 år i Folketinget: Energiordfører, skatteordfører, retsordfører og erhvervsordfører. Han har været formand for Folketingets Erhvervsudvalg og Kulturudvalg. Tidligere formand for Fællesrådet vedr. Mineralske Råstoffer i Grønland, igennem mange år og nuværende formand for Folketingets Sydslesvigudvalg samt Danmarks repræsentant i Grænsehindringsrådet under Nordisk Ministerråd. Herudover tidligere og nuværende medlem af en række bestyrelser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.485