23948sdkhjf

PKA investerer 350 millioner i irsk vind og naturgas

PKA investerer i naturgaskraftværker og landvindmøller i Irland og Nordirland, der vil levere grønnere strøm til 600.000 husstande.
PKA har foretaget endnu en investering inden for infrastruktur, hvor der investeres ca. 350 mio. kr. i to naturgaskraftværker og en portefølje af landvindmøller i Irland og Nordirland.

Aktiverne leverer el til over 60.000 virksomheder og 600.000 husstande og står således for en væsentlig og grønnere energiforsyning på den irske ø.

Investeringen foretages sammen med den globale kapitalfond, I Squared Capital, som er en eksisterende kapitalfond i PKA’s portefølje. Kapitalfonden investerer bredt inden for energi og transportsektoren. Det er den anden co-investering som PKA har lavet med I Squared Capital; den første blev foretaget i 2015 i forbindelse med opførelsen af et naturgasfyret kraftværk i USA (Oregon Clean Energy), hvor PKA investerede ca. 330 mio. kr.

PKA har foretaget otte co-investeringer igennem de seneste 24 måneder med en række førende kapitalfonde.

- Vi har længe haft fokus på at foretage flere co-investeringer, fordi vi derved sparer en del omkostninger til eksterne forvaltere. Med otte co-investeringer inden for de seneste to år må man sige, det er lykkedes. Med denne nye investering kan vi, udover at spare omkostninger og opnå et godt afkast, også spille en aktiv rolle i den grønne omstilling, siger PKA’s adm. direktør, Peter Damgaard Jensen.

Om PKA

PKA administrerer pensioner for tre pensionskasser primært inden for social- og sundhedssektoren. PKA har 275.000 medlemmer og en samlet formue på ca. 235 mia. kr.

PKA har i alt grønne investeringer for ca. 17 mia. kr.
Læs mere om: PKA
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.845