23948sdkhjf

Miljøaktivister lænker sig til Enstedværket

En gruppe miljøaktivister er tidligt tirsdag morgen brudt ind på det lukkede Enstedværket syd for Aabenraa.
Aktivisterne fra Klimakollektivet mener ikke, at det svenske energiselskab Vattenfall, som har købt det lukkede kulkraftværk, gør nok for at omlægge til grøn energi.

Derfor har omkring ti af aktivisterne her til morgen valgt at trænge ind på det lukkede område, hvor de har lænket sig fast til et transportbånd. Desuden har de hængt to store, orange bannere op med ordene ’system change’ og ’nul kul’.

- Vi vil gøre opmærksom på, at man skal stoppe med at bruge kul i energiproduktionen. Der er mange gode intentioner, men meget lidt handling. Så nu handler vi, siger medlem af klimakollektivet Sigurd Jakobsen.

Vattenfalls formelle strategi er at afhænde investeringer i fossil energi til fordel for bæredygtig energiproduktion. Men samtidig med den grønne omstilling, så peger NGO’erne på, at det store svenske selskab fortsætter aktiviteter, der understøtter og fremtidssikrer brugen af kul.

Klimakollektivet ønsker med aktionen at stoppe alt arbejde på værket i dag. Og ved at trænge ind på området over et hegn og lænke sig fast, er der ingen tvivl om, at aktionen er ulovlig.

- Men der har været alt for meget snak. Vattenfall taler om at ville lukke deres kulkraftværker, men i Danmark sælger de kul til mange andre kulkraftværker. Så selv om de er ved at lave en grønvaskning af deres image, så er det stadig sort, mener Sigurd Jakobsen.

- Vi håber, at vi på den her måde får stoppet videresalget af kul. Og ellers håber vi at få skabt opmærksomhed omkring emnet, siger aktivisten.

Datoen for aktionen er valgt, fordi Vattenfall har årsmøde onsdag den 29. april.

DR arbejder på at få en kommentar fra Vattenfall.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11