23948sdkhjf

OK investerer overskuddet i greentech og Nordsøen

OK kom ud af 2015 med et resultat på 238 mio. kr. Der var både overskud til medejerne, til investeringer i koncernens greentech-selskaber og udbygning af aktiviteterne i Nordsøen.
Overskuddet betyder, at der kan udloddes i alt 144 mio. kr. til OK’s medejere. De 74 mio. udbetales, mens de resterende 70 mio. tilskrives medejernes kapital som fondsandele og forbliver i koncernen som egenkapital.

- Vi har haft en solid udvikling i koncernen i 2015, og der har været salgsfremgang i alle selskaber. Når vi gør omsætningen op i kroner, er den dog faldet i forhold til året før, og det skyldes de faldende energipriser, siger Jørgen Wisborg, adm. direktør i OK.

Fart på Greentech-virksomheder
- Under de givne markedsvilkår er det positivt, at vi har kunnet skabe overskud til medejerne, samtidig med at vi har foretaget målrettede investeringer i forretningen. Vi har investeret i ambitiøs udvikling af de to greentech-virksomheder: Kamstrup og EnergiData.

- Kamstrup fremstiller intelligent målerteknologi til vand, varme og el. Under finanskrisen investerede Kamstrup i produktudvikling, mens konkurrenterne skar ned på udviklingsomkostningerne. Det har givet virksomheden et forspring på verdensplan, som løbende skal udbygges, og derfor blev der også sidste år investeret markant i udvikling, siger Jørgen Wisborg og fortsætter:

- Det samme gælder for det noget mindre selskab, EnergiData. Firmaet udvikler computerbaserede systemer til energibesparelse, styring og måling af energiforbrug fx i butikscentre og større ejendomme. EnergiData kunne i 2015 lancere version 2.0 af sit energistyringssystem, som har stort potentiale, siger OK-direktøren.

Også i olieefterforsknings-selskabet, Danoil Exploration, var der stor aktivitet. Der blev gennemført et omfattende, planlagt boreprogram i Nordsøen, som medførte et enkeltstående, forventet underskud i Danoil Exploration på 64 mio. kr.




Læs mere om: OK
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11