23948sdkhjf

Tivoli Friheden får et solcelletræ

Med støtte fra energiselskabet NRGi kan Tivoli Friheden nu bryste sig af et vaskeægte solcelletræ. NRGi har udover solcelletræet doneret penge til seks andre Smart City-projekter i Østjylland.
NRGi har netop afsluttet en stort anlagt Smart City konkurrence, hvor østjyderne kunne ansøge om at få del i en pulje på en million kroner til at gøre de østjyske byer smartere og mere energivenlige.

Blandt mange forskellige ansøgere, har Tivoli Friheden i Aarhus fået tildelt 400.000 kroner til et ansigtsløft af parkens ankomstplads med et selvforsynende solcelletræ, der blandt andet skal pryde ankomstpladsen med bæredygtig belysning.

- Vi ønsker at fremme en bæredygtig omstilling i byerne og skabe værdi for vores andelshavere, og med projektet i Tivoli Friheden sættes bæredygtighed og Smart Citytankegangen på dagsordenen i en af Aarhus’ største kulturattraktioner, der tilgodeser rigtig mange mennesker fra Aarhus og de omkringliggende byer, forklarer Eva Ryberg, der er bestyrelsesformand hos energiselskabet NRGi.

Hårdt tiltrængt pift
Hos Tivoli Friheden vækker støtten begejstring, da den giver parken mulighed for en hårdt tiltrængt opdatering af indgangspartiet.

- Vi arbejder hele tiden på at være en moderne og nytænkende citypark, og det indtryk vil vi gerne give vores gæster allerede, når de ankommer til parken. Støtten fra NRGi gør det muligt at realisere et indgangsparti med et nyt solcelletræ, der både er æstetisk, energivenligt og smart, fortæller Henrik Olesen, der er adm. direktør i Tivoli Friheden.

Udover at forsyne parkens ankomstplads med belysning, vil solcelletræet lagre solcelleenergi nok til at forsyne to nye info-skærme, der erstatter parkens gamle plakatholdere samt en helt ny ’glow in the dark’-belægning.

- Man har tænkt i helhedsorienterede løsninger, der dækker flere behov, fremfor at tænke isoleret, og det er netop, hvad der ligger i Smart City-principperne og en af grundene til, at projektet endte blandt vinderne, slutter Eva Ryberg.

Kort om Smart City–projektet I forbindelse med Smart City-projektet modtog NRGi 46 ansøgninger fra både privatpersoner, kommuner, institutioner og virksomheder i Østjylland.

Syv projekter forskellige steder i Østjylland har fået del i puljen på i alt 1 million kroner.

Udover Tivoli Friheden i Aarhus, er der givet støtte til LED lys i Balle Borgerhus; projekt elcykler - en deleordning i Hjortshøj; Play Alive Wall ved Marselisborg Centeret; LED i Fuglsangsparken; soldrevne lamper til oplysning af park i Mørke og et lysfyrtårn i Mørke.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094