23948sdkhjf

Nu flyder varmen fra Vildbjergs sol-udvidelse

Vildbjerg Varmeværk har udvidet sit solfelt med 5.000 kvadratmeter. - Den første varme er netop produceret, fortæller driftslederen af værket.
I oktober 2014 satte Vildbjerg Varmeværk sit 21.000 kvadratmeter store solvarmeanlæg i drift. Nu har man fyret op under yderligere 5.000 kvadratmeter solfangere.

- Hvis ikke det havde været for en lille utæthed, så havde vi været i drift tidligere, fortæller driftsleder Thorbjørn Madsen om den nye udbygning i Vildbjerg.

Det er Arcon Sunmark, der har leveret de nye paneler, såvel som de gamle, mens Vildbjerg Varmeværk har stået for resten af entreprisen.

- I den her omgang var der ikke så meget arbejde i det, da alt var forberedt til en udvidelse. Vi har bare udskiftet lidt plader i veksleren, fortæller Thorbjørn Madsen.

Årsagen til at man har valgt at udvide det i forvejen store anlæg er, at man efter et års drift kunne se, at akkumuleringstankens kapacitet sagtens kunne bære yderligere 5.000 kvadratmeter sol.

Vildbjerg Varmeværk har investeret 6,5 mio. kr. i udvidelsen, der medfører, at man fra i dag kan få dækket 27 procent af sit varmeforbrug med solenergi.

Vildbjerg Varmeværk producerer ud over sol på naturgas og har 1680 forbrugere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062