23948sdkhjf

Danskere udvikler atomkraftværk

Danske Seaborg Technologies har udviklet et atomkraftværk der kører på thorium og gammelt atomaffald. Og så kan det ikke nedsmelte.
Det er fem danske fysikere, der i deres fritid har udviklet en ny form for atomkraftværk. Projektet møder anerkendelse i udlandet, men her hjemme møder man den største udfordring, da Danmark er atomkraftfrit land.

Det skriver Jyllandsposten.

Atomkraftværket er udviklet i regi af virksomheden Seaborg Technologies, der har godt 15 fysikere, kemikere og ingeniører tilknyttet.

- Vores koncept er en anderledes type reaktor, en smeltet salt-reaktor, der kører på thorium og gammelt atomaffald. Den laver energi, mens den ødelægger de langlivede radioaktive stoffer, så de ikke skal lagres i millioner af år. Den kan ikke nedsmelte, og så er det nærmest umuligt at bygge atomvåben ud af, siger Troels Schönfeldt, som er en af mændene bag projektet og adm. direktør i Seaborg Technologies.

Danskernes atomkraftværk er internationalt anerkendt blandt andet i en britisk rapport, men til stor frustration for forskerne er man forhindret i at komme videre, fordi man befinder sig i Danmark, der er atomkraftfrit land.

Troels Schönfeldt og de andre forskere drømmer dog om at kunne søge forskningsmidler på lige fod med andre teknologier her hjemme, da det ville udvikle virksomhedens forspring og sidenhen betyde patenter og eksport af den danske viden til udlandet, fortæller Troels Schönfeldt til avisen.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078