23948sdkhjf

Mærsk-profil skifter fra olie til atomkraft hos dansk selskab

Jan Holm, chef for Maersk Drilling i Singapore, går fra olie til atomkraft. Helt præcist fra traditionel udvinding af olie og gas til udvikling af flydende atomkraftpramme hos Seaborg Technologies.

Jan Holm har pr. nytår forladt A.P. Møller-Mærsk, hvor han har være ansat i 17 år, heraf ti år som topchef i Maersk Drilling. 

Mærsk-profilen slutter sig til det danske Seaborg, der har hovedsæde i København, for at lede virksomhedens aktiviteter i Sydøstasien, hvor Seaborg åbner sit andet oversøiske kontor.

Det skriver mediet Seatrade Maritime News.

Ifølge Jan Holms LinkedIn-profil kender han allerede Seaborg, idet han har været tilknyttet som rådgiver i selskabet i de sidste to år samtidig med hans ansættelse hos Maersk Drilling.

Seaborg er ved at udvikle en kompakt atomreaktor baseret på smeltet-salt-teknologi. Ideen er at installere de små atomkraftværker på flydepramme. I samarbejde med skibsværfter skulle de komme på markedet inden 2026.

- Med Jans hans store erfaring med at operere i Singapore, store forretningssans og store maritim viden har vi den rigtige fyr til at lede vores nye kontor i Singapore, siger administrerende direktør Troels Schönfeldt, Seaborg.

Sydøstasien ses af Seaborg som et ideelt marked for de flydende atomkraftreaktorer på grund af områdets stærke økonomiske vækst og udfordrende geografi, når det drejer sig om andre vedvarende energikilder.

- Verden har brug for atomkraft, ikke mindst i den maritime sektor, for at producere næste generations grønne brændstoffer, siger Jan Holm, som nu har titel af Executive Vice President hos Seaborg.

De første atomkraftpramme, der udvikles af Seaborg, vil ifølge mediet få installeret to reaktorer, der skal kunne levere 2 x 100 MW i kraftprammens forventede 24-årige levetid.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063