23948sdkhjf

I dag trækkes stikket på DataHub’en

Energinet.dk slukker i dag for DataHub’en. Det er første skridt i en travl periode, hvor Engrosmodellen ser dagens lys.
1.april træder den Engrosmodel, som Folketinget vedtog i 2012, i kraft. Engros-modellen skal sætte forbrugeren i centrum, styrke konkurrencen, ændre rollerne mellem elleverandører og netselskaber mv. Derfor er alle selskaber i elbranchen bl.a. i gang med at gøre nye it-systemer klar.

23. marts er første milepæl. Går alt efter planen, trækker Energinet.dk - populært sagt - stikket til den eksisterende DataHub. DataHub samler alle oplysninger om danskernes elforbrug ét sted. Derefter bliver der ’sat strøm’ til en ny og mere avanceret udgave af DataHub, som er forudsætningen for, at Engrosmodellen kan føres ud i livet. Den nye DataHub skal i 2020 årligt kunne håndtere 42 milliarder data fra ca. 3,3 millioner danske elforbrugere.

Den anden milepæl i forbindelse med Engrosmodellen er 1.april, hvor Engrosmodellen og de nye principper i fremtidens elmarked indføres. Tredje vigtige milepæl bliver midt i maj. Her skal hele systemet stå sin prøve og de første nye elregninger skulle gerne blive sendt succesfuldt gennem it-systemerne og ud til forbrugerne.

Grundig foreberedelse
Leder af Energinet.dk’s afdeling for Detailmarkedsudvikling Signe Horn Rosted føler, at både Energinet.dk og selskaber i branchen har forberedt sig grundigt.

- Der vil altid opstå ting, vi ikke har forudset, eller ting, der ikke går helt som forventet. Der er ikke bare tale om ét stort projekt med flere forskellige it-systemer bag. Over 100 forskellige aktører har også lavet nye it-systemer, der skal kunne snakke sammen med de centrale it-systemer. Der vil sandsynligvis komme bølgeskvulp – måske endda dage med høje bølger - men vi er klar og står parat til at løse opgaverne, så det hele sker så gnidningsfrit som muligt, og så forbrugerne ikke mærker noget, siger hun.

Målet er et elmarked med mere konkurrence og nye produkter og services til elforbrugerne. Håbet er imidlertid, at meget få elforbrugere i de første uger overhovedet lægger mærke til, at en af de største forandringer i elmarkedet nu bliver rullet ud.

Energinet.dk forventer at have brugt ca. 250 mio. kr. på den nye DataHub, når arbejdet slutter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094